Η Σοφία Παπάζογλου μας ξεναγεί στον Παπάγο και τον Χολαργό

Η Σοφία Παπάζογλου μας ξεναγεί στον Παπάγο και τον Χολαργό Facebook Twitter
Όλη η περιοχή προσφέρεται για περπάτημα, διότι δεν έχει κίνηση, έχει πολλά δέντρα, ήσυχους δρόμους με ωραίες μονοκατοικίες, ειδικά στου Παπάγου...
0

 

Η Σοφία Παπάζογλου μας ξεναγεί στον Παπάγο και τον Χολαργό Facebook Twitter
Αμφιλοχία

 

Μένω στα σύνορα Παπάγου-Χολαργού, σε απόσταση 3 λεπτών με τα πόδια από το Άλσος Παπάγου και 10 λεπτών με τα πόδια από τη στάση του μετρό στην Εθνική Άμυνα. Έπειτα από 12 χρόνια στο Παγκράτι, μετακόμισα σε αυτήν τη γειτονιά τον Φλεβάρη του 2007.

  • Έχει πολύ πράσινο εδώ, είναι ήσυχα, η περιοχή εμπνέει ασφάλεια, χαίρεσαι να περπατάς στους δρόμους και θα έλεγα πως έχει ευρωπαϊκό αέρα και στυλ. Είναι λίγο Β.Π., κάτι που ως λάτρη του κέντρου με ενοχλούσε παλιά, αλλά τελικά είναι κέντρο-απόκεντρο, αφού με το μετρό σε 10 λεπτά βρίσκεσαι στην πλατεία Συντάγματος και σε 12 στο Μοναστηράκι.

Η περιοχή είναι λίγο Β.Π., κάτι που ως λάτρη του κέντρου με ενοχλούσε παλιά, αλλά τελικά είναι κέντρο-απόκεντρο, αφού με το μετρό σε 10 λεπτά βρίσκεσαι στην πλατεία Συντάγματος και σε 12 στο Μοναστηράκι.

  • Όλη η περιοχή προσφέρεται για περπάτημα, διότι δεν έχει κίνηση, έχει πολλά δέντρα, ήσυχους δρόμους με ωραίες μονοκατοικίες, ειδικά στου Παπάγου, και φέτος, που έβγαινα τα βράδια για περπάτημα, παρατήρησα τα πολύ όμορφα σπίτια και την αρχιτεκτονική, τους ανθρώπους που κάθονταν στις αυλές και παίζανε χαρτιά, πίνανε ποτό κ.λπ. το βραδάκι, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Αγαπημένη βόλτα είναι στο πάρκο Παπάγου με την κόρη μου.
Η Σοφία Παπάζογλου μας ξεναγεί στον Παπάγο και τον Χολαργό Facebook Twitter
White Spoon
  • Κάθε Πέμπτη γίνεται στον Παπάγο μεγάλη λαϊκή αγορά, όπου πουλάνε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, όλα φρέσκα, αλλά και είδη σπιτιού, ρούχα, εσώρουχα, τσάντες (λαϊκή μπουτίκ δηλαδή), που έχει πολύ ενδιαφέρον, όπως και η βιολογική λαϊκή στον Χολαργό, στο Δημαρχείο, κάθε Παρασκευή, που έχει πολύ καλά προϊόντα βιολογικά, με λίγο πιο τσουχτερές τιμές. Ψωμί ψωνίζω συνήθως από τον Αρτοποιητή, δύο στενά κάτω από τον δρόμο που μένω, καθώς και γάλα, γλυκά κ.λπ. Όταν είμαι κουρασμένη, υπάρχει πάντα ο Βασιλόπουλος στην Περικλέους, και από κει ψωνίζω τα πάντα, «μ' έναν σμπάρο», όπως λέμε. Υπάρχει, επίσης, το παλιό μπακάλικο «Αμφιλοχία» για πιο γκουρμέ ψώνια στη Σαρανταπόρου, καθώς και η «Δέσποινα» στην 25ης Μαρτίου. Για να απολαύσεις καφέ και ποτό, αλλά και για επαγγελματικό ραντεβού, το ωραιότερο σημείο είναι αναμφίβολα το Verde στο Άλσος Παπάγου, που έχει και καλό εστιατόριο και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε εξωτικό μέρος, στην Ταϊλάνδη, για παράδειγμα. Επίσης, στο άλσος υπάρχει το Κηποθέατρο του Παπάγου, όπου δίνονται πολλές παραστάσεις. Εκεί έχω δει αρκετές που δεν θα τις έβλεπα αν έμενα αλλού. Φέτος είδα τον Πλούτο, για παράδειγμα.
  • Στον Παπάγο και στον Χολαργό υπάρχουν ακόμη πολλές μονοκατοικίες που έχουν χτιστεί το '50 και το '60, με στρογγυλά μπαλκόνια, ωραίους, ανθισμένους και περιποιημένους κήπους, άλλες σε στυλ art déco, άλλες με σκεπές και πολλά λουλούδια σε μεγάλες πανέμορφες αυλές. Μου θυμίζουν σπίτια από παλιές ελληνικές ταινίες (τα κυριλέ εννοώ, βέβαια, και όχι τα πιο φτωχικά). Ευτυχώς ο συντελεστής δόμησης δεν είναι μεγάλος και η περιοχή έχει κρατήσει τον εξοχικό χαρακτήρα της. Έτσι, μπορούμε να ατενίζουμε τον αττικό ουρανό ανεμπόδιστα.
  • Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήταν τα πεζοδρόμια, που θα τα έκανα πιο προσβάσιμα και ευκολοδιάβατα, γιατί, όταν είχα την κόρη μου στο καρότσι, προ πενταετίας, υπέφερα με το ανέβα-κατέβα, με τα πλακάκια των πεζοδρομίων που έχουν σκάσει απ' τις ρίζες των δέντρων, από την ανυπαρξία εύκολης πρόσβασης με ράμπες κ.λπ.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η Σοφία διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στο Νταμάρι Βριλησσίων. Παράλληλα, ετοιμάζει τον καινούργιο της δίσκο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ