— Ποιες είναι οι τάσεις στα νύχια το φετινό καλοκαίρι;

Θα έλεγα ότι το φετινό καλοκαίρι όλα επιτρέπονται. Κοντά, μακριά, τετράγωνα, οβάλ ή μυτερά, όλα είναι αποδεκτά. Η ουσία είναι να μας πηγαίνει στο χέρι και στο στυλ. Τα χρώματα που κυκλοφορούν πολύ φέτος είναι κυρίως τα παλ, όπως το γαλάζιο, το φιστικί, το ροζ και το nude. Επίσης, τα σχέδια σε μερικά ή όλα τα νύχια είναι πολύ της μόδας, αλλά κατά προτίμηση όχι πολύ ακραία.

 

— Και ποιο χρώμα προτείνετε για φέτος;

Εγώ είμαι λάτρης του μοβ σε όλες του τις αποχρώσεις. Από το πολύ απαλό λιλά μέχρι το βιολέ και στο σκούρο μοβ. Θεωρώ ότι είναι ένα παρεξηγημένο χρώμα που ταιριάζει σε όλες σχεδόν τις επιδερμίδες, είναι διαφορετικό και καθόλου εξεζητημένο.

 

— Τι πρέπει να προσέχουμε στην περιποίηση των νυχιών;

Το άπαν στην περιποίηση των νυχιών, είτε το κάνουμε μόνοι μας είτε μας τα περιποιούνται, είναι η καθαριότητα. Θα πρέπει τα εργαλεία μας να είναι πάντα καθαρά και απολυμασμένα και αν, κατά λάθος, πληγωθεί κάποιο επωνύχι, να γίνεται αποστείρωση αμέσως, γιατί τα δάχτυλά μας είναι τα πρώτα που έρχονται σε επαφή με όλα τα μικρόβια γύρω μας. Εξαιρετικά σημαντικό επίσης είναι ό,τι χρώμα, σχήμα ή σχέδιο κάνουμε να συμβαδίζει με το στυλ μας, την ηλικία και τις συνθήκες της ζωής μας. Επειδή κάτι είναι στη μόδα, δεν σημαίνει ότι μας ταιριάζει κιόλας.

 

— Πώς μπορούμε να κάνουμε τα νύχια μας να φαίνονται πιο μακριά;

Δυστυχώς, όλες μας πρέπει να ζήσουμε με αυτό που λέω εγώ «εργοστασιακές ρυθμίσεις». Δηλαδή με τα νύχια που κληρονομήσαμε από τη μαμά μας και τον μπαμπά μας. Εκτός εάν προτιμήσουμε να βάλουμε τεχνητά νύχια. Κατά τα άλλα, η συστηματική περιποίηση είναι η μόνη λύση. Επίσης, πρέπει να κάνουμε έναν σωστό καθαρισμό των επωνυχίων, χωρίς όμως να τα κόβουμε, καθ' ότι τότε απλώς δημιουργούνται περισσότερα. Φυσικά, δεν πρέπει να τρώμε τα νύχια μας ή να τα πληγώνουμε με απρόσεχτες κινήσεις.

 

— Ποια είναι τα πιο δημοφιλή nail art;

Η τέχνη του nail art έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που είναι δύσκολο να αναδειχτεί κάποια μέθοδος πιο δημοφιλής από κάποια άλλη. Η σκόνες, είτε οι mermaid είτε οι μεταλλικές, τα σχέδια με το χέρι αλλά και με σφραγίδες, τα stencil αυτοκόλλητα, τα decal, τα μαγνητικά και τα sugar βερνίκια και τα marble nails είναι κάποιες από τις τάσεις για φέτος.

 

— Υπάρχει κάποια καινούργια τεχνική;

Οι τεχνικές των νυχιών συνήθως αναφέρονται στα τεχνητά νύχια. Αλλιώς μιλάμε για το κλασικό μανικιούρ και το nail art. Αν και όλες οι μέθοδοι τεχνητών νυχιών υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια (μετάξι, ακρυλικό, τζελ), αυτή που έχει αρχίσει και εξαπλώνεται όλο και περισσότερο είναι το dipping, δηλαδή μια απλουστευμένη χρήση της ακρυλικής σκόνης για το χτίσιμο των νυχιών.

 

— Γιατί μας αρέσει να περιποιούμαστε τα νύχια μας τόσο πολύ;

Πέρα από το γεγονός ότι τα περιποιημένα νύχια υποδηλώνουν καθαριότητα και υγεία –και για κάποιες γυναίκες αποτελούν status symbol–, η αλλαγή στο σχήμα και στο χρώμα τους είναι, αν μη τι άλλο, ανανεωτική και ψυχοαναληπτική. Είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να νιώσεις τη χαρά της ανανέωσης βάφοντας τα νύχια σου ένα διαφορετικό χρώμα από το να αλλάξεις χρώμα στα μαλλιά ή να αγοράσεις καινούργια ρούχα.

 

Tο άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO