5 καλά καφεκοπτεία της Αθήνας

5 καλά καφεκοπτεία της Αθήνας Facebook Twitter
0


Καφεκοπτεία Λουμίδη

Αιόλου 106 & Πανεπιστημίου, Αθήνα, 210 3214426

Μπορεί η οικογένεια Λουμίδη να ξεκίνησε στον Πειραιά την παράδοση του καφέ, αλλά στην Αθήνα βρίσκεται το εμβληματικό καφεκοπτείο της που πρόσφατα ανακαινίστηκε και έγινε πιο φωτεινό, φέρνοντας άλλο αέρα στην περιοχή των Χαυτείων. Εκτός από τους παραδοσιακούς ελληνικούς καφέδες από εξαιρετικά κι ευωδιαστά χαρμάνια, στου Λουμίδη βρίσκει κανείς ποικιλίες εσπρέσο, φίλτρου, στιγμιαίους, αφεψήματα, τσάι, γλυκά του κουταλιού, κεράσματα.


Η γωνιά του καφέ

Πραξιτέλους 4 & πλατεία Καρύτση, 210 3251739

Κατεβαίνοντας την Πραξιτέλους, αποκλείεται να μη σε τραβήξει η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ που ετοιμάζει καθημερινά ο Γρηγόρης. Το καφεκοπτείο λειτουργεί στην ίδια θέση αδιαλείπτως από το 1980 και ειδικεύεται στον ελληνικό καφέ, φτιάχνοντας τα δικά του χαρμάνια.


Taf

Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9, Αθήνα, 210 3800014

Πριν το Taf γίνει αυτό που είναι σήμερα, ένα όμορφο στέκι με specialty καφέδες, ήταν, και φυσικά εξακολουθεί να είναι, ένα εξαιρετικό καφεκοπτείο με σπάνιες ποικιλίες από το Πουέρτο Ρίκο, την Αιθιοπία, την Κόστα Ρίκα και τον Παναμά, απ' όπου μπορείς να προμηθευτείς και κόκκους για να τους αλέσεις στο σπίτι.


Καφεκοπτείο Μισεγιάννη

Λεβέντη 7, Κολωνάκι, 210 7210036

Σχεδόν εκατό χρόνια ζωής κλείνει το εμβληματικό καφεκοπτείο του Μισεγιάννη στο Κολωνάκι. Εδώ ο καφές χαρμανιάζεται, καβουρδίζεται, κόβεται και πωλείται στον ίδιο χώρο. Μεγάλη η γκάμα των καφέδων, από ελληνικούς (σκούρος, ξανθός, μαυρο-λιβανέζικος) μέχρι ένα σωρό χαρμάνια από Κολομβία, Γουατεμάλα, Τζαμάικα και Μεξικό, που κόβονται ανάλογα με τη χρήση που θα τους κάνει ο πελάτης.


Καφεκοπτείο Ριζόπουλου

Στεφ. Στρέιτ 1, Αθήνα, 2103218428

Η πλατεία Κοτζιά πλημμυρίζει από τις ευωδιές που αναδίδονται από το παραδοσιακό καφεκοπτείο Ριζόπουλου που υπάρχει στην ίδια θέση από το 1958. Εδώ ο ελληνικός είναι και πάλι ο βασιλιάς, αλλά και οι ποικιλίες που προορίζονται για φίλτρου ή εσπρέσο είναι διαλεχτές και σωστά καβουρδισμένες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Living / 3 μέρη για να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις το σπίτι με ρετρό θησαυρούς

Η τάση για τα βίντατζ φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα, καθώς μικρά και μεγαλύτερα παλαιοπωλεία νέο τύπου προτείνουν οικονομικές και στυλάτες λύσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

Γεύση / Τι σημαίνει να καλλιεργείς baby φύλλα, βολβούς και βρώσιμα άνθη στην Αττική;

O Ανδρέας Παξινός είναι ο ιδιοκτήτης της Andy's microFarm στο Πικέρμι, μιας μικρής βιολογικής αστικής φάρμας στην οποία χρησιμοποιούνται σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι βιοενταντικής καλλιέργειας
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Αγορά / Η αντικερί Eclectica δεν είναι ένα απλό παλαιοπωλείο

Κρυμμένη σε μια άγνωστη γειτονιά της Πλάκας, δίπλα στη βυζαντινού ρυθμού εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι χτισμένη πάνω στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται η γκαλερί/αντικερί Eclectica της Αγγελικής Πλανουδάκη
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ