Ρωσία: Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ

ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ. Unsplash
0

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν αποκλείει την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο τόπος και ο χρόνος μιας τέτοιας συνάντησης.  

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έγιναν με αφορμή τις επαφές των Αμερικανών απεσταλμένων, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ , σε Μόσχα και Κίεβο. Οι δύο απεσταλμένοι επιχειρούν να δώσουν νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, οι οποίες παραμένουν βαλτωμένες.  

«Όσον αφορά την επανέναρξη του τριμερούς σχήματος, ακούσατε τη χθεσινή δήλωση από το Κίεβο, καθώς και τις τοποθετήσεις του κ. Κούσνερ. Ούτε εμείς αποκλείουμε την επιστροφή σε αυτό το πλαίσιο, όμως είναι νωρίς να μιλήσουμε για συγκεκριμένες ημερομηνίες και τόπο διεξαγωγής», ανέφερε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε αν θα ξαναρχίσουν οι τριμερείς συνομιλίες.

Καμία πληροφορία το περιεχόμενο των αμερικανικών προτάσεων 

Ο Ρώσος αξιωματούχος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των τελευταίων αμερικανικών προτάσεων ή τα ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα. Αποκάλυψε, πάντως, ότι δεν αποκλείεται μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, με αντικείμενο την αποστολή των δύο απεσταλμένων.

«Αναμφίβολα, κάθε προσπάθεια αποτελεί ένα μικρό βήμα προς την ειρήνη και εκτιμούμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες των Αμερικανών διαπραγματευτών», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν έχει τονίσει πως εκτιμά βαθύτατα τις ενέργειες του Προέδρου Τραμπ και είναι ευγνώμων για τη δέσμευσή του στην επίτευξη ειρήνης». 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε, τέλος, πως η Μόσχα δεν είχε ενημερωθεί ακόμη για τις επαφές που είχαν την Κυριακή στο Κίεβο οι Αμερικανοί απεσταλμένοι με Ουκρανούς αξιωματούχους.  

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΛΕΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Γαλλία: «Κίτρινα Γιλέκα» και μαθητές ετοιμάζουν κοινό ξεσηκωμό κατά της ακρίβειας και της κυβέρνησης

Το κίνημα που συγκλόνισε τη χώρα το 2018 και το 2019 επιχειρεί να ενώσει τις δυνάμεις του με τους μαθητές που διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες – Ανησυχία της κυβέρνησης για νέα επεισόδια 
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΡΟΦΗ

Διεθνή / Πακιστάν: Τουλάχιστον 33 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός οι νεκροί από την κατάρρευση σχολικής οροφής

Περισσότεροι από 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι αρκετά παιδιά παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια
THE LIFO TEAM