Ουκρανία: Στο Κίεβο Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνάντηση με τον Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες με τον Πούτιν

Ουκρανία: Στο Κίεβο Γουίτκοφ και Κούσνερ - Συνάντηση με τον Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες με τον Πούτιν Facebook Twitter
0

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ ταξίδεψαν την Κυριακή στο Κίεβο, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, οι δύο απεσταλμένοι της κυβέρνησης Τραμπ είχαν ολοκληρώσει τις συνομιλίες τους με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Μόσχα, στο πλαίσιο των νέων αμερικανικών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή τους στην ουκρανική πρωτεύουσα από την έναρξη του πολέμου, η οποία πραγματοποιείται ενώ το Κίεβο εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπο με σχεδόν καθημερινές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones.

Βίντεο από την υποδοχή των δύο Αμερικανών αξιωματούχων δημοσίευσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ουκρανία: «Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε τέλος στον πόλεμο», λέει ο Ζελένσκι

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι η σοβαρή έλλειψη πυραύλων αναχαίτισης για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας έχει αφήσει την Ουκρανία ευάλωτη σε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε ακόμη ότι είχε συνάντηση με την ομάδα διαπραγμάτευσής του ενόψει των συνομιλιών με τους Αμερικανούς απεσταλμένους.

«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες. Η Ουκρανία ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική», έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε τέλος στον πόλεμο. Χρειαζόμαστε ειρήνη. Χρειαζόμαστε εγγυήσεις ασφάλειας. Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή μεταπολεμική ειρήνη. Οι προτάσεις μας είναι έτοιμες», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑΣ

Διεθνή / Τι είναι η Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας: Το νέο αμυντικό δόγμα απέναντι στους Χούθι

Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Πακιστάν θέτουν σε εφαρμογή το σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας, με φόντο την κλιμάκωση στην Υεμένη — Τι προβλέπει και πώς επηρεάζει τις περιφερειακές ισορροπίες
THE LIFO TEAM
Πνευμονική πανώλη στη Ρωσία: Τι γνωρίζουμε και ποιος είναι ο κίνδυνος για την Ευρώπη;

Διεθνή / Πνευμονική πανώλη στη Ρωσία: Τι έχει γίνει γνωστό και ποιος είναι ο κίνδυνος για την Ευρώπη;

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση» και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
THE LIFO TEAM