Ο Τραμπ επιμένει πως ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει «αμέσως μετά» τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι αναμένει πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει αυτή τη χρονιά, πιθανόν μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα μία μείωση στις τιμές του πετρελαίου.

«Το Ιράν θα τελειώσει αμέσως μετά -ίσως πριν- αλλά θα τελειώσει αμέσως μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές. Η τιμή της βενζίνης θα κατρακυλήσει όπως ένας βράχος», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο ανοιχτό πρωτάθλημα γκολφ της Ιρλανδίας.

«Θα σας πω αυτό: Το Ιράν επιθυμεί πολύ μία συμφωνία. Τηλεφωνούν συνεχώς. Επιθυμούν να κάνουν μία συμφωνία. Πρέπει να κάνουν τη σωστή συμφωνία. Δεν θα κάνω μία συμφωνία που δεν θα είναι καλή», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Μην χτυπάς τα καύσιμα πετρελαίου γιατί προκαλείς έλλειψη»

Παράλληλα, σήμερα ο Τραμπ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να σταματήσει να στοχοποιεί τις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας.

«Μίλησα με τον κ. Ζελένσκι σχετικά με αυτό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι στόχοι. Μην χτυπάς τα καύσιμα πετρελαίου, γιατί προκαλείς έλλειψη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πρέπει να σταματήσεις να πλήττεις το πετρέλαιο στη Ρωσία», συμπλήρωσε.

«Είμαστε πιο μπροστά από την Κίνα στην τεχνητή νοημοσύνη»

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης και στην τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι «πολύ αρνητικές δυνάμεις» φέρνουν πράγματα στο προσκήνιο σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία δεν θα συμβούν, τονίζοντας ότι επιθυμεί να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την ηγετική θέση τους, στον τομέα αυτό.

«Είμαστε πιο μπροστά από την Κίνα στην τεχνητή νοημοσύνη. Είμαστε η πιο τεχνολογικά εξελιγμένη χώρα στον κόσμο και ειλικρινά θέλω να το διατηρήσω αυτό, επειδή όποιος επικρατήσει στην τεχνητή νοημοσύνη νικάει», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να επιβραδύνει την ανάπτυξή του ή να ρυθμιστεί κανονιστικά ακόμα περισσότερο.

«Θα μπορούσαμε να βάλουμε προστατευτικό πλαίσιο. Μπορούμε να κάνουμε το ένα ή το άλλο. Αλλά νομίζω ότι έχετε πολλές αρνητικές δυνάμεις που ανεβάζουν το θέμα και δεν θα έπρεπε να το κάνουν, ενώ φέρνουν ζητήματα που δεν θα συμβούν».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Πάνω από 276 εκατ. δολάρια για τους Ρεπουμπλικανούς – Εκστρατεία κατά τρανς ατόμων και «σοσιαλισμού»

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πάνω από 276 εκατ. δολάρια για τους Ρεπουμπλικανούς – Εκστρατεία κατά τρανς ατόμων και «σοσιαλισμού»

Έχει ήδη διαθέσει περισσότερα χρήματα για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ από όσα έδωσε το 2024 για την επιστροφή Τραμπ - Σχεδόν 3.000 αμειβόμενοι συνεργάτες κινητοποιούν ψηφοφόρους πόρτα πόρτα
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη ζητά απελάσεις, οι Ταλιμπάν κερδίζουν νομιμοποίηση – Και η Ελλάδα στη συνάντηση των Βρυξελλών

Διεθνή / NYT: Η Ευρώπη ζητά απελάσεις, οι Ταλιμπάν κερδίζουν νομιμοποίηση - Και η Ελλάδα στη συνάντηση των Βρυξελλών

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Ταλιμπάν για περισσότερες απελάσεις Αφγανών, σύμφωνα με τους New York Times – Δεν τέθηκαν οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Μαθητικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία: 273 άτομα υπό κράτηση στο Παρίσι

Από τις 273 περιπτώσεις κράτησης στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης στο Παρίσι, από την έναρξη των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι 188 αφορούν ανηλίκους, σύμφωνα με την εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας, Λορ Μπεκιό
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Διεθνή / ΗΠΑ: Διακομματικά πυρά κατά Τραμπ για τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Επτά γερουσιαστές, μεταξύ τους τέσσερις Ρεπουμπλικανοί, ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ ότι παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και προσφέρει οικονομικό στήριγμα στη Μόσχα
THE LIFO TEAM
ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Διεθνή / BBC: Πώς ο Αμπράμοβιτς «εξαφάνισε» περιουσία 672 εκατ. δολαρίων για να γλιτώσει τους φόρους

Απορρίπτοντας κάθε κατηγορία για παράνομες πράξεις, οι δικηγόροι του Αμπράμοβιτς υποστήριξαν ότι ο ίδιος «δεν συμμετείχε στη καθημερινή διαχείριση αυτών των εταιρειών»
THE LIFO TEAM