ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Χούθι: Έπληξαν σαουδαραβικό διυλιστήριο στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας

ΧΟΥΘΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Οι Χούθι της Υεμένης έπληξαν πετρελαϊκή εγκατάσταση στην ακτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης και το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην πόλη Jizan, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά το πρωί της Κυριακής.

Χούθι για το νέο πλήγμα: Ήταν απάντηση σε φερόμενες επιδρομές με drones που από τη Σαουδική Αραβία

Σε ανακοίνωσή τους, οι Χούθι αναφέρουν ότι στόχευσαν τις εγκαταστάσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και υποστήριξαν ότι η επίθεση ήταν απάντηση στις επιδρομές με drones που, όπως ισχυρίζονται, πραγματοποίησε η Σαουδική Αραβία στις επαρχίες Saada και Hajjah της Υεμένης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είχε ανακοινώσει ότι οι πυροσβέστες «έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα» σε εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Saudi Aramco στην Τζιζάν, λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Διεθνή
0

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ

Διεθνή / Αίγυπτος: Δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο δι' απαγχονισμού παρουσιάστρια για υπόθεση ναρκωτικών

Το δικαστήριο, προτού καταδικάσει την παρουσιάστρια και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους σε θάνατο, συμβουλεύτηκε τον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου για τη θρησκευτική του γνωμοδότηση
THE LIFO TEAM