Ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Συρία ο Ομπάμα, σύμφωνα με την Τουρκία

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Συρία ο Ομπάμα, σύμφωνα με την Τουρκία Facebook Twitter
0

H τουρκική προεδρία ανακοίνωσε απόψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε την ανησυχία του σχετικά με την πρόοδο που σημειώνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και οι κουρδικές δυνάμεις YPG στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν πάντα την υποστήριξή τους στην Τουρκία, μία χώρα σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ.


Η τουρκική προεδρία επισήμανε ότι ο Ομπάμα και ο Ερντογάν συμφώνησαν ότι Ουάσιγκτον και Άγκυρα θα αυξήσουν την συνεργασία τους στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).


Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του σχετικά με την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα όπου σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.
Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επιπλέον την κατάσταση στη Συρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ