Η 15χρονη May Kieu.
Η 15χρονη May Kieu.

 

Την αλήθεια πίσω από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες σε λύκειο της Αριζόνα και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο 15χρονες μαθήτριες, αποκάλυψαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο μαθήτριες είχαν σχέση και οι θάνατοι οφείλονται σε φόνο-αυτοκτονία, καθώς πυροβόλησαν η μία την άλλη. Τα πτώματά τους βρέθηκαν έξω από την σχολική καφετέρια μαζί με ένα όπλο και σημείωμα αυτοκτονίας, το οποίο ωστόσο δεν έχει αποκαλυφθεί τι ακριβώς έγραφε.

 

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο των κοριτσιών, ενώ οι αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, παρόλο που μια καθηγήτρια του σχολείου, η Phong Kieu είπε πως ένα από τα θύματα ήταν η αδερφή της May Kieu. Η Phong, που διδάσκει Φυσική στο Λύκειο, είπε στο ABC 15 πως έβαλε ειδήσεις στη διάρκεια του μαθήματός της αμέσως μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς.

 

Η Phong Kieu (δεξιά) με την αδερφή της May Kieu.
Η Phong Kieu (δεξιά) με την αδερφή της May Kieu.

 

"Βλέπαμε απευθείας την μετάδοση του συμβάντος, και στη αρχή έλεγαν για δυο μαθητές, μετά από μισή ώρα για δυο μαθήτριες και μετά είπαν για δυο δευτεροετείς φοιτήτριες. Οι μαθητές μου μιλούσαν στα τηλέφωνα και ήταν φίλοι της. Ένας είπε πως ήταν η May. Τότε πήρα τηλέφωνο να μάθω το πρόγραμμα μαθημάτων της αδερφής μου. Με έβαλαν στην αναμονή για 10 λεπτά κι από εκεί κατάλαβα πως κάτι πήγαινε στραβά. Ο διεθυντής ήρθε στην τάξη να με πάρει. Μου κράτησε το χέρι και μου είπε να πάμε πάνω. Περπατούσα κι έβλεπα ένα σωρό ανθρώπους να με κοιτάζουν, γιατί ήξεραν τι έιχε γίνει. Τότε μου το είπε. Η αδερφή μου είχε πεθάνει" είπε η Phong.

 

 

Από την αρχή, που η είδηση κυκλοφόρησε, οι αρχές είχαν κάνει λόγο για "μεμονωμένο περιστατικό" διευκρινίζοντας πως δεν αναζητούν τον δράστη των πυροβολισμών, μέχρι σήμερα που αποκαλύφθηκε τι πραγματικά συνέβη. 

 

Οι φίλοι των δύο κοριτσιών, της May και της Dorothy από το πρωί εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες με αναρτήσεις σε Facebook, Twitter και Instagram.

 

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει δώσει επισήμως στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών μαθητριών και διευκρινίζει πως γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί η ακριβής σχέση που είχαν μεταξύ τους και το τι πραγματικά έγινε, καθώς δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας του συμβάντος. 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr