Πλάνα με τον  Κιμ Γιόνγκ Ουν να παρακολουθεί την εκτόξευση του πυραύλου Kwangmyongosong την Κυριακή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας. Στο σπικάζ η αγαπημένη του παρουσιάστρια, από την οποία ζητά να μεταδίδει κάθε μεγάλη πατριωτική ενέργεια της χώρας του, ο αρχηγός του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

 

"Η μεγαλοπρέπεια του Παεκτού εκτοξεύθηκε στο διάστημα μεταφέροντας τον δορυφόρο μας Kwangmyongosong-4", κραυγάζει η παρουσιάστρια την ώρα που ο χαμογελαστός Κιμ παρακολουθεί τον πύραυλο να χάνεται στην στρατόσφαιρα.

 

Το Παεκτού είναι το ιερό  για το καθεστώς βουνό, στο οποίο θεωρείται ως ο τόπος γέννησης της οικογένειας των Κιμ που ηγούνται εδώ και τρεις γενιές της βορειοκορεατικής επανάστασης.

 

Η εκτόξευση του πυραύλου και η πρόσφατη πυρηνική δοκιμή έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις κοντινές χώρες, όπως η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία ενώ έντονη είναι η αντίδραση και της Δύσης που έχει προαναγγείλει την δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην περιοχή, γεγονός που με τη σειρά του  προκαλεί τις αντιδράσεις της Μόσχας.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr