Πρωτοβουλία για την προώθηση συνεργασιών για την εξόρυξη ορυκτών από αστεροειδείς ξεκινά το λιλιπούτειο Λουξεμβούργο, με στόχο να γίνει "ευρωπαϊκός κόμβος για την εξερεύνηση και χρήση των διαστημικών πόρων."

 

Ο Jean-Jacques Dordain,  πρώην Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και σύμβουλος στην κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, εξηγεί στο  SpaceResources.lu, ότι τα σχέδια μπορεί να ακούγονται φουτουριστικά, ωστόσο η τεχνολογία έχει ήδη αναπτυχθεί.«Γνωρίζουμε πώς να φτάσουμε στους αστεροειδείς, πώς να τους τρυπήσουμε και πώς να πάρουμε δείγματα πίσω στη Γη,"  είπε  στους Financial Times.

 

"Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει μεγάλη επιστημονική και οικονομική δυναμική στο όραμα του Λουξεμβούργου", πρόσθεσε ο Dordain.

 

Σύμφωνα με το rt.com, η τοπική εφημερίδα Luxemburger Wort ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων της SES και με δύο αμερικανικές εταιρείες.

 

Η μία από αυτές είναι η Planetary Resources, που ιδρύθηκε από τον Larry Page της Google και η άλλη είναι η Deep Space Industries που λειτουργεί για την αποστολή τουριστών στο διάστημα.

 

Σύμφωνα με Planetary Resources, οι αστεροειδείς είναι «οι πιο προσιτοί καρποί του ηλιακού συστήματος", καθώς θα μπορούσαν να είναι πλούσιοι σε μέταλλα, όπως η πλατίνα. Τον περασμένο Ιούλιο πέρασε κοντά από τη Γη ένας αστεροειδής που είχε στη σύσταση του πλατίνα αξίας 5.400 δισεκ. δολαρίων.

 

Το Νοέμβριο του 2015 ο Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε νόμο που επιτρέπει την εμπορική εξόρυξη  μετάλλων και άλλων υλικών από αστεροειδείς και από τη Σελήνη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr