Η Ρωσία παρουσίασε στοιχεία για το λαθρεμπόριο της Άγκυρας με τον ISIS

Η Ρωσία παρουσίασε στοιχεία για το λαθρεμπόριο της Άγκυρας με τον ISIS Facebook Twitter
0

Η Ρωσία θέλοντας να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της για λαθρεμπόριο της Τουρκίας με τον ISIS που φτάνει μέχρι την οικογένεια του Ερντογάν, παρουσίασε στοιχεία που σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, αποδεικνύουν αυτό τον ισχυρισμό.

«Η Τουρκία είναι ο κύριος καταναλωτής του λαθραίου πετρελαίου που παράγει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του εμπλέκονται στην εγκληματική επιχείρηση», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ... ότι ο τελικός προορισμός του κλεμμένου πετρελαίου είναι η Τουρκία", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία που αφορούν το παράνομο εμπόριο πετρελαίου από το ισλαμικό κράτος και τους δεσμούς της Άγκυρας με αυτό.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, η πολιτική ηγεσία της χώρας [της Τουρκίας], συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ερντογάν και της οικογένειάς του, συμμετέχει σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση," είπε ο Αντόνοφ στους δημοσιογράφους στη Μόσχα, σύμφωνα με το RT.

Τόνισε επίσης ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την Τουρκία για «τον κίνδυνο του φλερτ με τρομοκράτες» σε πολλές περιπτώσεις, λέγοντας ότι οι ενέργειες της Άγκυρας "ρίχνουν λάδι στη φωτιά."

"Μια ενωμένη ομάδα εγκληματιών και τουρκικής ελίτ, που εμπλέκονται στην κλοπή πετρελαίου από τους γείτονές της, ενεργεί στην περιοχή. Αυτό το πετρέλαιο εφοδιάζει την Τουρκία σε μεγάλη βιομηχανική κλίμακα μέσω αυτοσχέδιων αγωγών που αποτελούνται από χιλιάδες φορτηγά βυτιοφόρα», είπε ο Αντόνοφ.

Σημείωσε ακόμη ότι παρά τα στοιχεία, δεν περιμένει πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα υπέβαλλε την παραίτηση του, αν αποδεικνυόταν μια τέτοια σχέση με τους τζιχαντιστές.

 «Η τουρκική ηγεσία, ιδιαίτερα ο Ερντογάν, δεν θα παραιτηθεί και δεν θα αναγνωρίσει οτιδήποτε, ακόμη και αν τα πρόσωπά τους είναι αλειμμένα με κλεμμένο πετρέλαιο", τόνισε.

«Τονίζω ότι η παραίτηση του Ερντογάν δεν είναι ο στόχος μας. Ο λαός της Τουρκίας αποφασίζει. Στόχος μας είναι να ... περιορίσουμε τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας μέσω κοινών δράσεων », εξήγησε.

Ο Αντόνοφ υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα "συνεχίσει να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία της λεηλασίας της Τουρκίας."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM