ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μεγάλη διαδήλωση κατά των προσφύγων στη Γερμανία

Μεγάλη διαδήλωση κατά των προσφύγων στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Πάνω από 10.000 άνθρωποι, υποστηρικτές του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida (Κίνημα των Ευρωπαίων Πατριωτών εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης) διαδήλωσαν απόψε στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας κατηγορώντας τις μαζικές μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στην Ευρώπη για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

 «Αυτές οι επιθέσεις δεν ήρθαν από το πουθενά, είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής μετανάστευσης ανθρώπων που δεν υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση τις ίδιες αξίες» δήλωσε ο Ζίγκφριντ Ντέμπριτς, ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, την ίδια ώρα που το συγκεντρωμένο πλήθος καλούσε την Άνγκελα Μέρκελ να παραιτηθεί. 

«Εκείνοι που δε συνδέουν τη λεγόμενη "Θρησκεία της Ειρήνης" (σ.σ.: το Ισλάμ), με το προσφυγικό ζήτημα και τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των σημερινών και των αυριανών θυμάτων» προσέθεσε ο ίδιος και κατήγγειλε μια «εθνοτική αυτοκτονία» στην Ευρώπη.

H αποψινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι την Παρασκευή. Η Pegida, ωστόσο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ανάλογο αριθμό διαδηλωτών με εκείνους που συμμετείχαν στην πορεία που είχε διοργανώσει μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι και άγγιξε τους 25.000.

Το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων αλλά και της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά την 31η Οκτωβρίου, ενώ πολλοί από τους παρευρισκομένους κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας ή πανό που έγραφαν «Je suis Paris». Ένα άλλο πανό που υπήρχε στην εκδλήλωση έγραφε «χθες στο Παρίσι, αύριο στη Γερμανία».

«Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι το μόνο που έκαναν ήταν να επιβεβαιώσουν τις προειδοποιήσεις που είχαμε απευθύνει. Είναι πολύ θλιβερό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη και πιθανόν είμαστε οι επόμενοι στον κατάλογο» κατήγγειλε ένας από τους παρευρισκομένους, ο 45χρονος Τομάς, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ