"Αυτό είναι που έκαναν στη Γαλλία!. Αυτό είναι που θα ζούμε τώρα;" γράφει μια γαλλίδα στο Twitter σαν λεζάντα στη φωτογραφία από τον πανικό που προκλήθηκε απόψε το βράδυ στην Place de Republique. 

 

Χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία για να θρηνήσουν ενώ η επιμνημόσυνη δέηση, στην Παναγία των Παρισίων, για τα θύματα του τρομοκρατικού ήταν σε εξέλιξη.

 

 

 

Οι πρώτες αναφορές έκανα λόγο για πυροβολισμούς. Στο σημείο επικράτησε πανικός. Η αστυνομία άρχισε αν αναπτύσσεται και ο κόσμος έτρεχε προς κάθε κατεύθυνση. Ο πανικός στα social media ήταν ο ίδιος, με την είδηση να φεύγει αστραπιαία από tweet σε tweet. To channel4 που είχε ζωντανή μετάδοση από το σημείο έδειχνε το πλήθος τρομαγμένο. Τελικά ήταν ένας λάθος συναγερμός που έσπειρε τον τρόμο. Ο 'πυροβολισμός'; Ίσως μια κροτίδα ή ένα σύστημα θέρμανσης σε ένα καφέ λένε κάποιες νεότερες αναφορές...

 

 

 

 

Η εικόνα του πατέρα που κρατά αγκαλιά τα δυο του κορίτσια και κοιτά σα χαμένος το πλήθος είναι απλά συγκλονιστική.

 

 

 

Τα βίντεο δείχνουν όλες τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν. Άντρες και γυναίκες να τρέχουν, κάποιους να πέφτουν στο έδαφος και άλλους να παραμένουν κλεισμένοι σε μια αποθήκη ενός καταστήματος για να προφυλαχθούν.