Στην Οδησσό της Ουκρανίας υπάρχει ένα άγαλμα του Λένιν, το οποίο ωστόσο ο Πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο δεν πολυσυμπαθεί. Έτσι, το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα μνημεία που θέλει να γίνουν "λιγότερο κομμουνιστικά". 

 

Για το σκοπό επιστρατεύθηκε ο διάσημος γλύπτης Alexander Milov, που τελικά μεταμόρφωσε τον Λένιν στον Darth Vader από το Star Wars. Το νέο άγαλμα, που περιέχει μέσα του αυτό του Λένιν, χρησιμεύει δε και ως hotspot για δωρεάν ίντερνετ. 

 

"Ο χάλκινος Λένιν έχει μείνει μέσα, ώστε οι ευγνώμονες και μη απόγονοι να μπορούσε να τον ξεθάψουν, αν χρειαστεί" σχολίασε ο Milov, για το έργο του.

 

Η Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης με τη Ρωσία προσπαθεί εδώ και καιρό να διαγράψει τις μνήμες του κομμουνιστικού παρελθόντος της. Τον Μάιο, ο Petro Poroshenko υπέγραψε πρόγραμμα "decommunization" (απο-κομμουνισμού) που προέβλεπε πως μέσα σε έξι μήνες, όλα τα Σοβιετικά μνημεία - εκτός από εκείνα που αφορούν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- πρέπει να εξαφανιστούν, και να αλλάξουν επίσης και όσοι δημόσιοι χώροι φέρουν κομμουνιστικά ονόματα.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr