Σε μπίζνα έχουν ανάγει τα παιδιά στη Βουλγαρία την επιθυμία τους να γλιτώσουν σχολείο, φτάνοντας πλέον στο σημείο να πωλούν και να αγοράζουν μεταξύ τους ψείρες, με σκοπό να "κολλήσουν" και οι γονείς να τα κρατήσουν σπίτι μέχρι να "γιατρευθούν".

 

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε επιδημία ψειρών στα μαθητικά κεφάλια της πόλης Μπουργκάς, κάτι που θορύβησε τόσο τους γονείς όσο και τους γιατρούς που άρχισαν να το ψάχνουν πιο εις βάθος προκειμένου να διαπιστώσουν τι φταίει.

 

Έτσι αποφάσισαν να διεξάγουν έρευνα, καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως γίνεται να εφαρμόζουν αντιψειρικές θεραπείες στα παιδιά κι αυτά να επιστρέφουν σπίτι με ψείρες την αμέσως επόμενη μέρα. Το φαινόμενο μάλιστα ήταν τόσο έντονο, που αρχικά σκέφτηκαν πως τα παιδικά κεφάλια βάλλονται από ένα νέος είδος υπερ-ψείρας, που είναι εξαιρετικά ανθεκτική.

 

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση αστυνομικών, που έκαναν ερωτήσεις στους μαθητές, αποκαλύφθηκε πως τα παιδιά "μόλυναν" εκουσίως το ένα το άλλο, αγοράζοντας ψείρες από εκείνους που είχαν στο κεφάλι τους.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, οι έχοντες ψείρες χρέωναν την "υπηρεσία" μέχρι και 5 ευρώ την ψείρα, τάζοντας έως και τρεις μέρες αποχή από το σχολείο.

 

Το σχέδιο των παιδιών έχει πονοκεφαλιάσει τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, καθώς μέχρι να ανακαλύψουν τι συμβαίνει, τα μολυσμένα κεφάλια έχουν πολλαπλασιαστεί ήδη πάρα πολύ.