Οι πολικές αρκούδες λιμοκτονούν στη Νορβηγία

Οι πολικές αρκούδες λιμοκτονούν στη Νορβηγία Facebook Twitter
2

Το National Geographic δημοσίευσε χθες μια φωτογραφία που δείχνει το κουφάρι μιας αρκούδας. Το νεκρό ζώο δείχνει τόσο αδύνατο ώστε κανείς θα νόμιζε πως κάποιος έχει αδειάσει τα σωθικά του και πως αυτό που βλέπει είναι το τομάρι του. Η πολική αρκούδα βρέθηκε από τον Καναδό φωτορεπόρτερ και μελετητή του περιοδικού Paul Nicklen ο οποίος εξηγεί τι έχει συμβεί.


"To καλοκαίρι ταξίδεψα με μια ομάδα φίλων στο Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας σε αναζήτηση πολικών αρκούδων. Πήγαμε στο αγαπημένο μου σημείο όπου πάντα συναντούσαμε ανάμεσα στους πάγους τις αρκούδες να κυνηγούν.

Ωστόσο δε βρήκαμε καθόλου πάγο στο νερό και αρχικά καμία αρκούδα. Στη συνέχει όμως εντοπίσαμε δύο που ήταν νεκρές και οι ομάδες στις άλλες περιοχές κατέγραψαν μερικές ακόμη.

Οι πολικές αρκούδες λιμοκτονούν στη Νορβηγία Facebook Twitter
Paul Nicklen/National Geographic

Τα πτώματα που βρήκαμε ήταν πολύ αδύναμα και ταλαιπωρημένα και φαινόταν πως τα ζώα είχαν πεθάνει από την πείνα. Η απουσία θαλάσσιου πάγου δεν επέτρεψε στις αρκούδες να μπορέσουν να κυνηγήσουν τις φώκιες.

Όλα τα χρόνια μου στην Αρκτική ποτέ δεν είχα βρει νεκρή πολική αρκούδα. Πλέον αυτό συμβαίνει όλο και πιο συχνά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μαθευτεί και να πειστούν όσοι αμφισβητούν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής."

Οι πολικές αρκούδες λιμοκτονούν στη Νορβηγία Facebook Twitter
Μια φωτογραφία που απεικονίζει μια αρκούδα στα όρια της λιμοκτονίας να προσπαθεί να εντοπίσει φώκιες - Την εικόνα τράβηξε ένας άλλος φωτογράφος στην ίδια περιοχή, ο Kerstin Langenberger
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ