Μια φάλαινα με το μωρό της στην κορυφαία φωτογραφία της χρονιάς για το National Geographic

Μια φάλαινα με το μωρό της στην κορυφαία φωτογραφία της χρονιάς για το National Geographic Facebook Twitter
Anuar Patjane Floriuk (grand prize winner)/National Geographic 2015 Traveler Photo Contest
1

Αυτή ή φωτογραφία έχει τραβηχτεί τυχαία σε κάποια κατάδυση ρουτίνας του Μεξικανού φωτογράφου Anuar Patjane Floriuk στις νήσους Revillagigedo στο Μεξικό. Ωστόσο το στιγμιότυπο που χάρισε αυτή η φάλαινα που κολυμπά με το μωρό της στα νερά του κόλπου, έκανε τη φωτογραφία να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 17.000 συμμετοχές και να αποσπάσει το μεγάλο βραβείο του φετινού διαγωνισμού National Geographic.

O φωτογράφος αναφέρει πως η κατάδυση με μια μεγάπτερος φάλαινα και το νεογέννητό της, στο Roca Partida στις νήσους Revillagigedo ήταν μια εμπειρία μοναδική. Ο ίδιος περιγράφει πως την είχε πλησιάσει για να τραβήξει μερικές κοντινές φωτογραφίες, όταν εκείνη άρχισε να κολυμπά προς τους υπόλοιπους δύτες της ομάδας. "Αυτός είναι ένας εξαιρετικός και μοναδικός τόπος γεμάτος θαλάσσια ζωή, γι 'αυτό πρέπει να επιταχύνουμε την ενσωμάτωση των νησιών στην UNESCO ως μνημείο φυσικής κληρονομιάς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία των νησιών από την παράνομη αλιείας και το ψάρεμα μεγάλων θηραμάτων" σχολιάζει στη λεζάντα της φωτογραφίας ο Floriuk.

Δείτε όλους τους νικητές του φετινού διαγωνισμού ΕΔΩ

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ