CDU:Το Γερμανικό κοινοβούλιο θα πεί όχι σε συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

CDU:Το Γερμανικό κοινοβούλιο θα πεί όχι σε συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Συμφωνία η οποία δεν θα έχει τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν πρόκειται να στηριχτεί από το γερμανικό κοινοβούλιο δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ.


Σύμφωνα με το Reuters o Κάουντερ έδωσε συνέντευξη στη γερμανική τηλεόραση ARD, και σημείωσε πως: "Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω για μία περαιτέρω πληρωμή, εάν το ΔΝΤ πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι που το ΔΝΤ είναι μαζί μας, αλλά εάν αυτό πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα πει επίσης ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε περαιτέρω δόσεις του δανείου".


Ο Κάουντερ, που είναι στενός συνεργάτης της Μέρκελ, δήλωσε ότι η καγκελάριος θέλει σαφώς να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ο ίδιος σημείωσε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σίγουρα δεν θα ήταν μία φθηνότερη εναλλακτική λύση από την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν έχει την ευθύνη γι' αυτό, εκτός από την ίδια την Ελλάδα», σημείωσε ο Κάουντερ και συνέχισε: «Όχι μόνο η 'Αγγελα Μέρκελ (θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ), πολλοί άνθρωποι το θέλουν αυτό... Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει. Αλλά δεν θα έχει αποτέλεσμα το να θέτει η Ελλάδα τους όρους και να δηλώνει ότι "όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον δικό μας σκοπό". Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM