Μπορεί ο πιο διάσημος επιστήμονας του κόσμου,  ο Στίβεν Χόκινγκ, να έχει κατανοήσει τα μυστικά του σύμπαντος- από την φύση του χωροχρόνου έως την λειτουργία των μαύρων τρυπών- αλλά φαίνεται να μην μπορεί να βγάλει άκρη με ένα από τα πιο μεγάλα αινίγματα: τις γυναίκες. Ο φυσικός που έχει καταπιαστεί με τον κοσμικό πληθωρισμό και την κβαντική θεωρία της βαρύτητας λέει ότι βρίσκει τις γυναίκες ακατανόητες.

 

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό New Scientist, με αφορμή 70α γενέθλιά του αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Χόκινγκ  παραδέχθηκε ότι περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σκεφτόμενος τις γυναίκες. «Είναι ένα άλυτο μυστήριο», φαίνεται να είπε ο ίδιος.

 

H δημοσίευση της συνέντευξής του έγινε μια ανάσα πριν από το διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται προς τιμήν του και ξεκινά σήμερα στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ- πανεπιστήμιο στο οποίο υπήρξε και ο ίδιος καθηγητής μαθηματικών. Το συνέδριο θα καταλήξει σε ένα δημόσιο συμπόσιο την Κυριακή, με ορισμένους από τους πιο εξέχοντες φυσικούς του κόσμου να δίνουν μια σειρά από ομιλίες σχετικά με την κατάσταση του σύμπαντος.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επιφανείς ερευνητές εξέφρασαν το θαυμασμό και το σεβασμό τους στον καθηγητή Χόκινγκ, ενός επιστήμονα ο οποίος ενέπνευσε συναδέλφους αλλά και φοιτητές του, ενώ συνεχίζει ακάθεκτος χαρίζοντας στην επιστημονική κοινότητα όλο και περισσότερες γνώσεις σχετικά με την κατανόηση του σύμπαντος. Να θυμίσουμε ότι πολλοί αμφισβήτησαν ότι η καριέρα του θα έχει μια τόσο μεγάλη διάρκεια μια και είχε διαγνωσθεί από τα 21 του με μια εκφυλιστική ασθένεια, την νόσο των κινητικών νευρώνων, γνωστή και ως νόσος Λου Γκέρινγκ. Ο Χόκινγκ όμως όχι μόνο απέδειξε ότι μπορεί να συνεχίσει να ζει αλλά και να εργάζεται ως επιστήμονας δουλεύοντας πάνω στον πληθωρισμό του πρώιμου σύμπαντος, στην κβαντική θεωρία της βαρύτητας και αποδεικνύοντας ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία και ως εκ τούτου σιγά-σιγά εξαφανίζονται.

 

via guardian