Μυστηριώδης ασθένεια στη Νιγηρία έχει ήδη σκοτώσει 18 ανθρώπους

Μυστηριώδης ασθένεια στη Νιγηρία έχει ήδη σκοτώσει 18 ανθρώπους Facebook Twitter
2

Μια μυστηριώδης ασθένεια έχει σκοτώσει ως τώρα 18 ανθρώπους στη Νιγηρία, όπως αποκάλυψε η κυβέρνηση της χώρας.

Η ασθένεια, της οποίας τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους και θολή όραση, έχει πλήξει την πόλη Ode-Irele, στα νότια χώρας και έγινε γνωστή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

"Είκοσι τρία άτομα επλήγησαν  και καταγράφηκαν 18 θάνατοι," , δήλωσε ο επίτροπος Υγείας Dayo Adeyanju, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις μια ημέρα.

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για Έμπολα ή οποιοδήποτε άλλο ιό, τόνισε ο ίδιος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε ότι ερευνά τις εκθέσεις, λέγοντας ότι γνωρίζει 14 περιπτώσεις με τουλάχιστον 12 νεκρούς.

«Τα κοινά συμπτώματα ήταν ξαφνική θολή όραση, πονοκέφαλος, απώλεια των αισθήσεων και θάνατος, μέσα σε μόλις 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς.

Πρόσθεσε ότι τα δείγματα από τα δύο θύματα εξετάζονται από εμπειρογνώμονες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λάγος.

Εμπειρογνώμονες αποστέλλονται και από  διεθνείς οργανισμούς για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια