Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανική εφημείδας Süddeutsche Zeitung, εδώ και μήνες, ένας ή περισσότεροι δράστες τοποθετούν περιττώματα σκύλου στα γραμματοκιβώτια του Μονάχου και των γύρω περιοχών με αποτέλεσμα κάθε φάκελος που έρχεται σε επαφή με τα περιττώματα να λερώνεται και εν συνεχεία να λερώνει και τους ιμάντες μεταφοράς στα κέντρα διανομής των ταχυδρομείων.


Προς το παρόν η αστυνομία δεν καμία ένδειξη ως προς την ταυτότητα των δραστών, αλλά έχει αποδειχτεί ότι μερικά από τα περιττώματα είναι και ανθρώπινα. Επίσης, δεν έχουν καμία ιδέα για το ποιό μπορεί να είναι το κίνητρο για αυτή τη συμπεριφορά. «Ίσως μια μνησικακία ενάντια στο ταχυδρομείο, ένα παράξενο χιούμορ», λέει η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλεξάνδρα Σμιτς.

 

Τα περιστατικά ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, στην αρχή στα γραμματοκιβώτια που βρίσκονταν στο δυτικό τμήμα του Μονάχου και τις συνοικίες του Starnberg και Fürstenfeldbruck, και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Εν τω μεταξύ, οι δαπάνες για το ταχυδρομείο, εντείνονται συνεχώς σε χιλιάδες ευρώ, καθώς δεκάδες κουτιά ταχυδρομείου και ιμάντες μεταφοράς στα κέντρα διανομής πρέπει να καθαρίζονται για να μην αναφερθεί κανείς στον χρόνο που σπαταλιέται γι αυτόν τον καθαρισμό .

 

Η όλη κατάσταση έχει κάνει τους χρήστες του ταχυδρομείου να είναι εξίσου δυσαρεστημένοι όσο και οι υπαλλήλους του. Είναι αυτονόητο ότι κάποιοι από τους φακέλους ρίχνονται στα σκουπίδια, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν να καθαρίσουν τους υπόλοιπους. Η διασωθείσα αλληλογραφία παραδίδεται σε πλαστικά σακουλάκια με ένα επεξηγηματικό σημείωμα ενώ οι παραλήπτες αναγκάζονται να λαμβάνουν δύσοσμα γράμματα!

 

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί φαίνεται να είναι πιο πολύπλοκο απ’ ότι φαίνεται καθώς υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες γραμματοκιβώτια στο Μόναχο και στη γύρω περιοχή. «Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα υπό συνεχή παρακολούθηση», λέει η Σμιτς. Η αστυνομία τώρα ζητά από τυχόν μάρτυρες να την ενημερώσουν για οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά ενώ το ταχυδρομείο προσφέρει € 4.000 σε όποιον θα παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών, και εξέδωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία όποιος προκαλεί υλικές ζημιές ή και εμποδίζει την ομαλή λειτουργία μιας δημόσιας επιχείρησης μπορεί να υποστεί κυρώσεις συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr