Την υποστήριξή του στις συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, με στόχο να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις, παρείχε εν μέρει ο Φιντέλ Κάστρο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν εμπιστεύεται την Ουάσιγκτον.

 

Σε επιστολή του, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας σημειώνει πως «δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν έχω ανταλλάξει ούτε μία λέξη μαζί τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απόρριψη της ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση».

 

«Κάθε ειρηνική ή συμφωνημένη λύση στα προβλήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των λαού μας ή κάθε λαού της Λατινικής Αμερικής που δεν συνεπάγεται βία ή τη χρήση βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες», προσθέτει, τονίζοντας πως «θα υπερασπιστούμε τη συνεργασία και τη φιλία με όλους τους λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πολιτική μας αντίπαλος».

 

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως για περισσότερο από ένα χρόνο. Η σιωπή του σχετικά με τις ιστορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας είχε οδηγήσει σε φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr