Δεκτός από τον Νικολά Σαρκοζί στο προεδρικό Μέγαρο είχε γίνει το 2009 ο Amedy Coulibaly που κρατούσε χθες ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο και σκοτώθηκε μετά την επέμβαση των αστυνομικών.

 

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, ο Κουλιμπαλί μετέβη στο Ελιζε όταν ο Σαρκοζί, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήθελε να γνωρίσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται υπέρ της απασχόλησης των νέων. Ο Amedy Coulibaly ήθελε εκείνη την εποχή επαγγελματικό συμβόλαιο με την Coca-Cola εργοστάσιο στην πόλη Grigny. "Σε τελική ανάλυση, αν ο πρόεδρος μπορεί να με βοηθήσει να με προσλάβουν ...», είχε πει στην Parisien .

 

 

 

Ένα χρόνο μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο ο 32χρονος συνελήφθη για την απόπειρα διαφυγής καταδικασμένου ισλαμιστή ενώ το 2013 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση.

 

Στα χέρια της αστυνομίας είχαν περιέλθει πολλά έγγραφα που αποκάλυπταν την θρησκευτική προσήλωση του. Φωτογραφίες τον έδειχναν με ισλαμική ενδυμασία να ποζάρει μπροστά από μια μαύρη σημαία με ισλαμικές επιγραφές.  

 

 

 

Γνωστοί του λένε τώρα, σύμφωνα με την Figaro, ότι από την ηλικία των 17 ετών είχε αρχίσει να απαρνιέται την οικογένεια του θεωρώντας την «άπιστη». Αργότερα αποκήρυξε τους γονείς του ενώ αρνήθηκε να βοηθήσει και τα αδελφές του επειδή δεν δίδασκαν στα παιδιά τους προσευχές. «Για εμένα πρώτα είναι η θρησκεία, δεν με νοιάζει για την οικογένεια ", είχε πει σε φίλο του.

 

 

 

Γείτονες τον περιγράφουν ως έναν πολύ ήσυχο και πολύ εγκάρδιο άτομο. Ένας γείτονας λέει ότι είχε ένα πρόβλημα με το νικάμπ που φορούσε η σύζυγος του (η οποία καταζητείται), αλλά το ξεπέρασε.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr