Τέσσερις Tαλιμπάν εκτελέστηκαν την Κυριακή στο Πακιστάν

Τέσσερις Tαλιμπάν εκτελέστηκαν την Κυριακή στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Μετά την επίθεση των Tαλιμπάν στο σχολείο του Πακιστάν, ο Πρωθυπουργός της χώρας προχώρησε σε επαναφορά της θανατικής ποινής και την Κυριακή εκτελέστηκαν τέσσερις στρατιωτικοί δια απαγχονισμού. 

"Οι Ghulam Sarwar, Rashid Tipu, Zubair Ahmed και Akhlaq Ahmed καταδικάστηκαν για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην ηγέτη του Πακιστάν, Pervez Musharraf". 

Δύο κυβερνητικοί εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν τις εκτελέσεις. "Οι δύο δολοφόνοι ήταν εμφανώς τρομαγμένοι και εκλιπαρούσαν για έλεος από τα κελιά τους. Ομολόγησαν τις σκληρές και απάνθρωπες πράξεις τους και τελικά βρέθηκαν μπροστά στην αγχόνη", ανέφερε το Associated Press του Πακιστάν (APP). 

Την περασμένη Παρασκευή εκτελέστηκαν ακόμα δύο στρατιωτικοί - ο Aqil Doctor Usman και ο Arshad Mehmood, στην φυλακή Faisalabad. Ο πρώτος είχε καταδικαστεί για επίθεση στα κεντρικά γραφεία του στρατού στο Rawalpindi το 2009, ενώ ο δεύτερος για ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Musharraf το 2003.

Η απόφαση του Πακιστάν να επαναφέρει τη θανατική ποινή έχει αποδοκιμαστεί από ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν από τη χώρα να ξανασκεφτεί την απόφασή της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ