Έντονη δυναμική λαμβάνει στη Γερμανία το κίνημα κατά του ισλαμισμού Pegida, το οποίο διοργάνωσε στη Δευτέρα αντιισλαμιστική συγκέντρωση στην Δρέσδη και συγκέντρωσε  15.000 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν λίγο καιρό το κίνημα συγκέντρωνε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους στις δράσεις που εξήγγειλε.

 

Το κίνημα αυτό που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαίοι πατριώτες κατά του εξισλαμισμού της Εσπερίας» συγκεντρώνει πολλές επικρίσεις και χαρακτηρίζεται ρατσιστικό από κοινωνιολόγους και κινήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γερμανός υπ. Δικαιοσύνης Χάικο Μάας το χαρακτήρισε «ντροπή για τη Γερμανία» ενώ σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλλε ο κοινωνιολόγος Γιοχάνες Κις δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Θεωρώ ότι τα κίνητρα (σ.σ. του κινήματος) είναι συσκοτισμένα. Δεν είναι σαφή σε εμένα, αλλά υποθέτω ούτε και στους περισσότερους διαδηλωτές, καθώς τα συνθήματα παραμένουν μπερδεμένα, αλλά και η λίστα αιτημάτων που ανήρτησε το κίνημα Pegida στο διαδίκτυο ήταν πραγματικά ασαφής. Προσπάθησαν προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερη δυσαρέσκεια και να συγκεκριμενοποιήσουν όσο το δυνατό λιγότερο τα αιτήματά τους».

 

 

 

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ καταδίκασε χθες τις δράσεις του κινήματος με σαφή ακροδεξιά στοιχεία, προειδοποιώντας τους πολίτες να τηρούν αποστάσεις από κινήσεις που υποδαυλίζουν το μίσος κατά των ξένων.

 

«Οι καθοδηγητές αυτών των διαδηλώσεων δεν είναι πατριώτες, αλλά ρατσιστές που αμφισβητούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάνουν διακρίσεις σε βάρος των μειονοτήτων», τόνισε ο Γιούργκεν Μιξ, επικεφαλής του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου.

 

 

 

Η συγκέντρωση και πορεία της Δρέσδης ήταν η ένατη από την ίδρυση του αντισλαμικού αυτού κινήματος.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr