Δύσκολες οικονομικά ημέρες περνά η Βενεζουέλα, λόγω της μεγάλης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου που έχει πέσει κάτω από τα 64 δολάρια το βαρέλι. Καθώς η χώρα βασίζει την οικονομία της στις πωλήσεις πετρελαίου, η κυβέρνηση Μαδούρο ανακοίνωσε τη μείωση κατά 20% των κρατικών δαπανών ενώ σχεδιάζει και την τροποποίηση του συστήματος μετατροπής συναλλάγματος της χώρας. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει ανέλθει στο 27%, ένα επίπεδο που οι οικονομολόγοι κρίνουν μη βιώσιμο.

 

Παράλληλα, η οικονομία της Βενεζουέλας αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 3% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 60%, στοιχεία που δείχνουν και το πόσο ισχυρό είναι το χτύπημα από το πετρέλαιο.

 

Την ίδια ώρα σε έρευνα το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Βενεζουέλα οδεύει σε λάθος κατεύθυνση ενώ η δημοτικότητα του διαδόχου του Τσάβες έχει πέσει στο 24%.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι αξιωματούχοι του υπ. Οικονομικών, είχαν, όπως γράφει η wsj, συνομιλίες με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs Group Inc., για να της πουλήσουν το χρέος σε πετρέλαιο της Δομινικανής Δημοκρατίας το οποίο υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια.

 

Η Goldman θα αποκτήσει το χρέος με σημαντική έκπτωση πληρώνοντας σε μετρητά και στη συνέχεια θα το απαιτήσει στο ακέραιο από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο πρόκειται να γίνει και για την Τζαμάικα η οποία επίσης έχει χρέος από προμήθεια πετρελαίου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr