Αποσύρεται το καινούριο Hunger Games από τους κινηματογράφους της Ταϋλάνδης

Αποσύρεται το καινούριο Hunger Games από τους κινηματογράφους της Ταϋλάνδης Facebook Twitter
4
Αποσύρεται το καινούριο Hunger Games από τους κινηματογράφους της Ταϋλάνδης Facebook Twitter

Αίσθηση είχε προκαλέσει νωρίτερα τη φετινή χρονιά η είδηση ότι ο χαιρετισμός της τριλογίας "Hunger Games" (τα τρία μεσαία δάχτυλα του χεριού υψωμένα) είχε υιοθετηθεί από μεγάλη μερίδα διαδηλωτών της Ταϋλάνδης, ως σύμβολο επανάστασης και διαμαρτυρίας κατά του πραξικοπηματικού καθεστώτος της χώρας.


Το σήμα-σύμβολο, είχε τότε εξοργίσει την κυβέρνηση με αποτέλεσμα το πλήθος που έκανε τη χειρονομία να διώκεται και να συλλαμβάνεται.


Το θέμα πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η κινηματογραφική εταιρεία που είχε αναλάβει την διανομή του καινούριου Hunger Games: Mockingjay (Επανάσταση) στην Ταϋλάνδη απέσυρε τελικά προχθές την ταινία από τις αίθουσες, φοβούμενη πιθανές διαμαρτυρίες με αφορμή την προβολή της.

 
Η εταιρεία Apex προέβη στην απόσυρση του φιλμ όταν οι υπεύθυνοί της συνειδητοποίησαν ότι μία ομάδα διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας αγόρασε 200 εισιτήρια για την πρεμιέρα με σκοπό να τα μοιράσει σε όσους έδιναν τις καλύτερες απαντήσεις στο ερώτημα της καμπάνιας "Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά της Capitol(η δυστοπική πρωτεύουσα του φιλμ) με την Μπανγκόγκ;").


Η Apex δεν δίστασε να χάσει τα 20.000 δολάρια που θα κέρδιζε από τη διανομή προκειμένου "να μην χρησιμοποιηθούν οι κινηματογράφοι της ως πεδίο πολιτικών κινημάτων και εξεγέρσεων", όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην Bangkok Post.


Αυτή την εβδομάδα πέντε διαδηλωτές που έκαναν την χειρονομία των τριών δαχτύλων ως σιωπηλή διαμαρτυρία ενάντια στον στρατηγό Gen Prayuth Chan-ocha -που ηγήθηκε στου πραξικοπήματος της 22ας Μαΐου- συνελήφθησαν, ενώ τρεις φοιτητές που έκαναν αρκετές φορές το σήμα έξω από κινηματογράφο της πόλης τη μέρα της πρεμιέρας οδηγήθηκαν στο κρατητήριο.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Λοιπόν αυτό είναι χούντα κύριοι. Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά άκρως επίκαιρο όσο αφορά αυτούς που λένε και ισχυρίζονται ότι μία χούντα θα μας σώσει. Σηκώσαν 3 δάχτυλα και είναι στο κρατητήριο. Πάντως αυτή η δήλωση "να μην χρησιμοποιηθούν οι κινηματογράφοι της ως πεδίο πολιτικών κινημάτων και εξεγέρσεων" Πηγή: www.lifo.gr της εταιρίας νομίζω ότι είναι πολύ σωστή!