Στον Μάριο Μόντι που μπόρεσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, ανήκει πια το Πρωθυπουργικό Μέγαρο της Ιταλίας, εκεί όπου «βασίλευσε» για τα προηγούμενα 3,5  χρόνια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Σίλβιο εγκατέλειψε το Μέγαρο φροντίζοντας να πάρει μαζί του ορισμένα ενθύμια από την θητεία του. Μεταξύ αυτών, ένα ξίφος και ένα βάζο. Το ξίφος ήταν δώρο του  πρόεδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, και το βάζο-κομμάτι της κινεζικής τέχνης, από την εποχή της δυναστείας των Μινγκ-, προσφέρθηκε στον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό από μια κινεζική αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε πρόσφατα.

 

Όπως γράφει η Repubblica και αναδημοσιεύει το 24h, όταν οι κινέζοι προσέφεραν το δώρο στο Σίλβιο, εκείνος αστειεύτηκε κάνοντας ότι του πέφτει από τα χέρια ενώ σχολίασε: "Είναι ωραία αυτά τα λουλουδάκια, αλλά την επόμενη φορά φέρτε ένα με σκηνές από το Κάμα Σούτρα", προσπερνώντας το γεγονός  ότι η ινδική ερωτική τέχνη δεν  «άνθισε» ποτέ στην Κίνα.

 

Ακόμη ο Μπερλουσκόνι, αφήνοντας το Παλάτσο Κίτζι  έβαλε στις βαλίτσες του τρεις φωτογραφίες που τον εμφανίζουν μαζί με τους δυο τελευταίους πάπες, τον Ιωάννη Παύλο τον 2ο και τον Βενέδικτο 16ο και με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Τζορτζ Ουόκερ Μπους, τον μοναδικό που θεωρούσε πραγματικό φίλο του.

 

 Η La Repubblica γράφει  ότι στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν άρεσε ποτέ το Παλάτσο Κίτζι και ότι προτιμούσε το Παλάτσο Γκρατσιόλι, την ιδιωτική του κατοικία στη Ρώμη, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την έδρα της κυβέρνησης. Το 2008 με την εγκατάσταση του στο Μέγαρο είχε δημιουργηθεί θέμα γιατί θέλησε να «επιβάλλει» τη δική του διακόσμηση με έργα τέχνης από ιταλικά μουσεία, κάνοντας μάλιστα ορισμένες «προσθετικές» παρεμβάσεις σε αγάλματα, όπως ένα άγαλμα του Άρη το οποίο δεν είχε πέος και ένα της Αθηνάς που δεν είχε χέρια.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr