10 νεκροί από νέα επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα

10 νεκροί από νέα επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα Facebook Twitter
Την περασμένη εβδομάδα 15 Παλαιστίνιοι είχαν επίσης χάσει τη ζωή τους από επίθεση που σημειώθηκε σε ένα άλλο σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο του ΟΗΕ
0

 


Το θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 30 προκάλεσε η επίθεση με πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό αεροσκάφος σε ένα σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις συνθήκες και τις πληροφορίες που αφορούν την επίθεση η οποία είναι η δεύτερη που σημειώνεται σε σχολείο την τελευταία εβδομάδα. Άλλες πληροφορίες θέλουν τον ισραηλινό στρατό να δέχεται επίθεση από ομάδα ανταρτών οι οποίοι είχαν ορμητήριο την περιοχή κοντά στο σχολείο και πως τα πυρά ήταν απάντηση.

Ο Adnan Abu Hasna, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ στη Γάζα επιβεβαίωσε ότι η αεροπορική επιδρομή που που είχε στόχο την πύλη του σχολείου που ήταν καταφύγιο για τουλάχιστον 3.000 κατοίκους κόστισε τη ζωή δέκα ατόμων. Aνάμεσα στα θύματα πιστεύεται πως υπάρχουν παιδιά και ένας εργαζομένος του ΟΗΕ. Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Στο σημείο υπήρχε μια ομάδα παιδιών και ενηλίκων αγόραζαν γλυκά και μπισκότα από πλανόδιους πωλητές.

Οι αναφορές των παλαιστινιακών πηγών κάνουν λόγο για διαδοχικές επιθέσεις που με σφοδρότητα πλήττουν τη Γάζα από χθες τη νύχτα ενώ τουλάχιστον 100 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες.

1700 είναι πλέον οι νεκροί Παλαιστίνιοι, από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Γάζα καθώς 30 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις που έγιναν πρωί της Κυριακής 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ