Τεράστια έκρηξη σκόρπισε το θάνατο σε παιδική χαρά στρατοπέδου προσφύγων στη βόρεια Γάζα, καθώς τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν ενώ τραυματίστηκαν  40 άνθρωποι, όπως δήλωσαν σήμερα Παλαιστίνιοι γιατροί.

 

Γιατρός του νοσοκομείου Σίφα είπε ότι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε ομάδα παιδιών που έπαιζε σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία.  

 

"Βγήκαμε από το τζαμί, και είδαμε τα παιδιά να παίζουν με τα όπλα-παιχνίδια τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας πύραυλος προσγειώθηκε », δήλωσε ο Munther Al-Derbi, που ζει στον καταυλισμό. "Είθε ο Θεός να τιμωρήσει τον Νετανιάχου», τόνισε.

 

Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς.

 

Ισραηλινός πύραυλος χτύπησε εν τω μεταξύ σήμερα Δευτέρα τον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και νοσοκομειακές πηγές. Ο δημοσιογράφος είδε τον τοίχο του νοσοκομείου να έχει υποστεί ζημιές, ενώ η επιδρομή στόχευε κτίριο κοντά στο νοσοκομείο.

 

Το νοσοκομείο Σίφα είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.