Οι πιο επικίνδυνες χώρες για τα παιδιά

Οι πιο επικίνδυνες χώρες για τα παιδιά Facebook Twitter
0

Η Συρία, το Ιράκ, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ήταν το 2013 μερικές από τις πιο επικίνδυνες χώρες σε ό,τι αφορά στα παιδιά.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, σχετικά με παιδιά που βρίσκονται εν μέσω ενόπλων συγκρούσεων για το έτος 2013, πολλές κυβερνήσεις αλλά και κρατικοί φορείς διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών, όπως η στρατολόγησή τους ως στρατιώτες, οι δολοφονίες, ακρωτηριασμοί καθώς και η σεξουαλική κακοποίηση.

Το Ιράκ είναι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στο χείλος της καταστροφής, ιδιαίτερα μετά την εξέγερση των τζιχαντιστών. Το 2013 στη χώρα έχασαν τη ζωή τους 248 παιδιά ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία.

Στη Νιγηρία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η οργάνωση Μπόκο Χαράμ, θεωρείται ότι έχει διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος παιδιών το περασμένο έτος.

Επικίνδυνο μέρος για τα παιδιά αποτελεί και η Συρία με τα επεισόδια βίας να έχουν φτάσει σε «πρωτοφανή επίπεδα», ενώ και στο Νότιο Σουδάν, οι εμφύλιες διαμάχες που ξέσπασαν στα μέσα του Δεκεμβρίου, έχουν εξαλείψει κάθε πρόοδο που σημειώθηκε από το 2011.

Στην έκθεση σημειώνεται ακόμη η συστηματική στρατολόγηση ανηλίκων και η χρησιμοποίηση τους ως στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ