Τον Λουίς Σουάρες που δάγκωσε αντίπαλο παίκτη στον αγώνα της Ουρουγουάης με την Ιταλία στο Μουντιάλ υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της χώρας. Ο επονομαζόμενος και πρόεδρος των φτωχών Χοσέ Μουχίκα είπε:

«Εμείς δεν τον επιλέξαμε διότι είναι ένας καλός φιλόσοφος, ή ένας μηχανικός, ή επειδή έχει καλούς τρόπους αλλά διότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης…Εγώ δεν είδα κάποιο δάγκωμα, αλλά είδα να δίνουν μεταξύ τους πολλές κλωτσιές και χτυπήματα κάτι που μπορεί να συμβεί».

 

 «Στο ποδόσφαιρο διδάχτηκα ότι υπακούμε σε αυτά που λέει ο διαιτητής», δήλωσε ο Μουχίκα.«Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις στο ποδόσφαιρο με βάση το τι λέει η τηλεόραση, τότε θα υπάρχουν φορτία ποινών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης.

 

Η θέση αυτή του Μουχίκα απηχεί και την άποψη των περισσότερων οπαδών στην Ουρουγουάη που πιστεύουν ότι αδίκως γίνεται τόσος σάλος διεθνώς για τον Σουάρες.

 

Η ΦΙΦΑ είχε καλέσει σε απολογία τον παίκτη για την ενέργεια του και αναμένεται να υπάρξει βαριά τιμωρία που μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια αποκλεισμού. Η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται πριν τον επόμενο αγώνα της Ουρουγουάης για το μουντιάλ.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr