Μακελειό με 13 νεκρούς σε ουκρανικό σημείο ελέγχου

Μακελειό με 13 νεκρούς σε ουκρανικό σημείο ελέγχου Facebook Twitter
5

Δεκατρείς ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από επίθεση φιλορώσων αποσχιστών στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημες ουκρανικές πηγές, μεταδίδει το BBC. 33 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί.

Δημοσιογράφοι του Associated Press, είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι είδαν εκεί 11 πτώματα.

Σχετική ανακοίνωση έκανε η εκπρόσωπος του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής η επίθεση έγινε με θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, μέσα από το οποίο οι αυτονομιστές άρχισαν να θερίζουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στο σημείο ελέγχου.

«Καταστρέψαμε ένα σημείο ελέγχου των φασιστών του ουκρανικού στρατού που βρισκόταν μέσα στο έδαφος της αυτόνομης δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δήλωσε ένας άνδρας που φορούσε κουκούλα και παρουσιάστηκε ως διοικητής των αυτονομιστών.

Το μακελειό της Πέμπτης έγινε λίγο πριν από τις Προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το έκανες όμως, Σπυρίδωνα· και σίγουρα σού πήρε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Ποιά ήταν η ερώτηση που τέθηκε στο δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας, ξέρεις; Το ΟΧΙ σ' αυτό το δημοψήφισμα τι άλλο μπορούσε να σημαίνει εκτός από εναντίωση στην ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και επιθυμία παραμονής ως μέρους της Ουκρανίας; Έχεις τρελαθεί εντελώς; Και σου ξαναλέω: αυτούς τους γελοίους και ανιστόρητους παραλληλισμούς του Πούτιν με τον Χίτλερ μόνο εσύ και η ΟΑΚΚΕ τούς κάνετε. Κανείς δεν είπε ότι η Ρωσία είναι άμοιρη ευθυνών για την κατάσταση στην Ουκρανία. Όταν όμως αρνείσαι να αναγνωρίσεις το νεοναζιστικό πραξικόπημα του Φλεβάρη ως τέτοιο (δηλαδή πραξικόπημα, βίαιη ανατροπή μίας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης), χρηματοδοτούμενο και στηριζόμενο από ΝΑΤΟ/Ε.Ε. (και υπάρχουν πλείστα όσα τεκμήρια γι' αυτό), ε εγώ δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά, με συγχωρείς. Η προσάρτηση της Κριμαίας ΕΠΕΤΑΙ ως απάντηση σ' αυτό. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τον επιτιθέμενο από τον αμυνόμενο, και μιλάς κατευθείαν για "ρωσική επιθετικότητα", αναπαράγοντας άκριτα όλη τη συλλογιστική του Λευκού Οίκου και των συμμάχων του, εγώ τι θες να σου πω; Φυσικά και είσαι λακές και κορόϊδο μάλιστα, γιατί κάποιοι άλλοι πληρώνονται τουλάχιστον για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δες λίγο το χάρτη του 1990 με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τον σημερινό· πόσες απ' αυτές έχουν περάσει υπό αμερικανική επιρροή; Σχεδόν όλες, με εξαίρεση την Λευκορωσία και την Ουκρανία. Δες τις Βαλτικές χώρες, την Πολωνία κ.λπ. Πού δεν έχει στρατιωτικές βάσεις το ΝΑΤΟ; Και μετά έλα να μιλήσουμε για "ρωσική επιθετικότητα" και "Χίτλερ-Πούτιν".
*Καταστρέψαμε ένα σημείο ελέγχου των φασιστών του ουκρανικού στρατού που βρισκόταν μέσα στο έδαφος της αυτόνομης δημοκρατίας του Ντονέτσκ», ειπαν οι δημοκρατες κουκουλοφοροι του Πουτιν...
Σπυρίδωνα, μήπως είσαι στην ΟΑΚΚΕ, αγόρι μου; «Αν σή­με­ρα η Κρι­μαί­α βρί­σκε­ται κά­τω α­πό ρω­σι­κή μπό­τα και η ε­θνι­κή ε­νό­τη­τα κα­ταρ­ρέ­ει για α­κό­μα μια φο­ρά στις α­να­το­λι­κές ε­παρχί­ες, αυ­τό οφεί­λε­ται σε με­γά­λο βαθ­μό στο ό­τι οι αρ­χές του Κιέ­βου δεν έ­κα­ναν τί­πο­τα για να την υ­πε­ρα­σπι­στούν. Α­ντί να κοι­τά­ξουν να ε­νι­σχύ­σουν το στρα­τό που είχε δια­λυ­θεί ά­φη­σαν την Ου­κρα­νί­α α­νο­χύ­ρω­τη α­πέ­να­ντι στον ει­σβο­λέ­α, α­πα­γόρε­ψαν στους στρα­τιώ­τες να ρί­ξουν έ­στω μί­α του­φε­κιά προ­κει­μέ­νου να μην α­φαι­ρέ­σουν α­πό τον Χί­τλερ-Πού­τιν το ε­πι­χεί­ρη­μα του α­ναί­μα­κτου πε­ρί­πα­του στην Κρι­μαί­α, ά­φη­σαν σε στρα­τιώ­τες και α­ξιω­μα­τι­κούς πε­ρι­θώ­ριο να δια­λέξουν στρα­τό­πε­δο και τε­λι­κά τους α­πέ­συ­ραν α­πό τη χερ­σό­νη­σο.»Έτσι, ένα ενδεικτικό απόσπασμα για να καταλάβετε πόσο γραφικοί και αστοιχείωτοι είστε. Κάτσε και γλύψε τα ευρω-αντλαντικά αφεντικά σου τώρα, με δουλική υποταγή.
Σε ανθρωπους σαν κι εσας, κε Surreal Dada, που βρηκατε δημοκρατικα οργανωμενο το δημοψηφισμα- παρωδια της Κριμαιας (ουτε καν η επιλογη αν θελουν να παραμεινουν μερος της Ουκρανιας δεν τους δοθηκε στο ερωτημα), δεν αξιζει ουτε ενα δευτερολεπτο του χρονου μου να απαντησω.