Ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του  επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Αμερικανός επιτελάρχης  Herbert " Hawk " Carlisle, δήλωσε ότι oι πτήσεις αυτές εντάσσονται σε μια  σημαντική-λόγω Ουκρανίας- αύξηση της ρωσικής δραστηριότητας στον αέρα στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού και σε μια επίδειξη δύναμης για τη συγκέντρωση πληροφοριών.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η δραστηριότητα αυτή περιλαμβάνει και πτήσεις ρωσικών βομβαρδιστικών στην ακτή της Καλιφόρνιας, και γύρω από το νησί Γκουάμ, -αμερικανικό νησί στον Ειρηνικό.

 

" Σίγουρα, το τι συμβαίνει στην Ουκρανία και την Κριμαία είναι μια πρόκληση τις ΗΠΑ, όπως και μια πρόκληση για την παρουσία μας στην Ασία και τον Ειρηνικό, αλλά και για την Ευρώπη ", δήλωσε ο Καρλάιλ.Ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε επίσης ότι, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών κυρίως πάνω από τα νησιά της Ιαπωνίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες.

 

Αλλά και ο Μάικλ Γκριν, αντιπρόεδρος για την Ασία στο σώμα των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, υποστηρίζει ότι η συχνότητα των περιστατικών αυτών είναι πιο μεγάλη τις τελευταίες ώρες και παραπέμπει σε ψυχροπολεμικές πρακτικές.

 

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Πεκίνο πάνω από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, εκεί που βρίσκονται τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου για την οποία ερίζουν  Πεκίνο και Τόκιο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr