Iρανός δολοφόνος γλίτωσε την εκτέλεση χάρη στη μητέρα του ανθρώπου που σκότωσε

Iρανός δολοφόνος γλίτωσε την εκτέλεση χάρη στη μητέρα του ανθρώπου που σκότωσε Facebook Twitter
8

Επρόκειτο να ήταν ακόμη μια δημόσια εκτέλεση στο Ιράν, αλλά μια συγκινητική ανατροπή χάρισε στον 20χρονο τη ζωή. Ο Βalal είχε πριν 7 χρόνια σκοτώσει τον 18χρονο Abdollah Hosseinzadeh. Ο νεαρός που καταδικάστηκε σε θάνατο είχε μαχαιρώσει τον συντοπίτη του πάνω σε έναν εφηβικό καβγά και σύμφωνα με την παράδοση, την εκτέλεση του θα πραγματοποιούσαν οι γονείς του θύματος.

Iρανός δολοφόνος γλίτωσε την εκτέλεση χάρη στη μητέρα του ανθρώπου που σκότωσε Facebook Twitter

Αυτό που συνέβη μερικές στιγμές μετά ήταν κάτι πάρα πολύ σπάνιο για τη χώρα με τις περισσότερες εκτελέσεις μετά την Κίνα. Ο Balal ήταν με τα μάτια καλυμμένα και τη θηλιά περασμένη στο λαιμό όταν η μητέρα του θύματός του τον πλησίασε, τον χαστούκισε δυνατά και του χάρισε τη ζωή. Αμέσως μετά ο πατέρας του νεκρού Abdollah αφαίρεσε σε μια συμβολική κίνηση τη θηλιά, χαρίζοντας τη ζωή στον άντρα που είχε σκοτώσει το γιο του.

Iρανός δολοφόνος γλίτωσε την εκτέλεση χάρη στη μητέρα του ανθρώπου που σκότωσε Facebook Twitter

Ακολούθησαν ακόμη πιο σπαραξικάρδιες στιγμές όταν η μητέρα του Balal πλησίασε την μητέρα του θύματος, την αγκάλιασε και άρχισε να την ευχαριστεί, καθώς και οι δύο ξεσπούσαν σε λυγμούς. 

Iρανός δολοφόνος γλίτωσε την εκτέλεση χάρη στη μητέρα του ανθρώπου που σκότωσε Facebook Twitter

Χρειάστηκαν έξι χρόνια ώστε το δικαστήριο να επιβάλει τη θανατική ποινή στον νεαρό. Οι γονείς του θύματος είχαν αλλάξει γνώμη αρκετές φορές ώσπου να καταλήξουν πως τελικά θα προχωρούσαν στη διαδικασία. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που θα μπορούσαν σύμφωνα με τη παράδοση και τη νομοθεσία να επιβάλουν ή να ακυρώσουν τον απαγχονισμό. Η μητέρα που έχασε το γιο της από το μαχαίρι του Βalal, δήλωσε αργότερα πως και τα δυο παιδιά ήταν πολύ νέα και πως η αφέλεια του δολοφόνου του παιδιού της ήταν η αιτία της δραματικής εξέλιξης. Τρεις μέρες πριν την εκτέλεση είχε δει σε όνειρο το γιο της ο οποίος την καθησύχαζε πως είναι σε ένα γαλήνιο μέρος και πως δεν θα έπρεπε να θρηνούν και να ζητούν εκδίκηση.

Εκπρόσωπος από τη Διεθνή Αμνηστία ανακοίνωσε πως τα νέα αυτά ήταν μια χαρμόσυνη εξέλιξη. Αν και πιθανόν ο Balal δεν θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα επιστρέψει στη φυλακή, η συγκινητική ανατροπή ήταν ένα θετικό δείγμα αλλαγής στο νοοτροπία του αυστηρού Ιράν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την περασμένη χρονιά οι δημόσιες εκτελέσεις στο Ιράν ήταν 199.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το γεγονός ότι η μάνα συγχώρεσε το δολοφόνο του παιδιού της, θα πρέπει να αναφερθεί ότι είχε προηγηθεί μαζική εκστρατεία με αίτημα τη μη εκτέλεσή του, μέσω της δημοφιλέστερες αθλητικής εκπομπής στο Ιράν. Επιπλέον, δυστυχώς ό,τι συνέβη δυστυχώς δεν αλλάζει το γεγονός ότι κάθε μήνα εκτελούνται σε κεντρικές πλατείες δεκάδες άνθρωποι, υπό έναν πρόεδρο που οι Ιρανοί εξέλεξαν πανηγυρικά και που η «Δύση» είδε εσφαλμένα στο πρόσωπό του την ελπίδα για μια κάποια αλλαγή προς το καλύτερο.