Για πρώτη φορά μετά την εισβολή, Επιτάφιος στην Αμμόχωστο

Για πρώτη φορά μετά την εισβολή, Επιτάφιος στην Αμμόχωστο Facebook Twitter
3

 

Για πρώτη φορά μετά την εισβολή, Επιτάφιος στην Αμμόχωστο Facebook Twitter

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, τα εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου θα ακουστούν τη Μεγάλη Παρασκευή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Οι ψαλμοί θα ηχήσουν στο ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού μια εκκλησία του 15ου αιώνα στη μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου, όπου από τον περασμένο Δεκέμβριο με άδεια του καθεστώτος, τελείται μια Κυριακή τον μήνα η Θεία Λειτουργία. Ήδη εντός του ναού έχει τοποθετηθεί το κουβούκλιο του Επιταφίου, το οποίο θα στολίσουν με άνθη εκτοπισμένες γυναίκες από την Αμμόχωστο.

Για πρώτη φορά μετά την εισβολή, Επιτάφιος στην Αμμόχωστο Facebook Twitter

 Στόχος μας, τόνισε ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, είναι μια ενωμένη Κύπρος, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα έχουν κοινούς οραματισμούς. «Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά και να κλείσουμε αυτή την πληγή», ανέφερε.

Οι οργανωτές αναμένουν πέραν των 3.000 προσκυνητών στην ακολουθία του Επιταφίου ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και ξένα μέσα ενημέρωσης Το ΡΙΚ ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει απευθείας την ακολουθία του Επιταφίου από τον ιερό ναό του  Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μία ακόμα ανέξοδη κίνηση καλής θέλησης από την παμπόνηρη αλλά και ικανότατη τουρκική εξωτερική πολιτική που θα κάνει τα δικά μας τα ηλίθια να λένε "να βλέπετε οι Τούρκοι μας αγαπάνε εσείς γιατί δε θέλετε το τζαμί;".
Φαντάζομαι πως αν το αρνούνταν επίσης δε θα σου άρεσε. Επίσης, συμπεραίνω πως μάλλον είσαι άσχετος με το τι σχολιάζεις. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πρωτίστως επίτευγμα συνεργασίας Ελληνοκύπριων κ Τουκροκύπριων πολιτικών και κοινωνίας των πολιτών, παρά μια απλής 'Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής'.
Όχι δε θα μου άρεσε. Με εξοργίζει που 40 χρόνια τώρα η Κύπρος είναι διαιρεμένη και κατεχόμενη από ένα βάρβαρο στρατό κατοχής ο οποίος έχει γίνει κατεστημένο. Το να βγει Επιτάφιος στην Αμμόχωστο είναι σαφώς σημαντικό αλλά δεν πιστεύω ποτέ στις καλές προθέσεις της Τουρκίας και των πολιτικών της. Οι άνθρωποι (λέμε τώρα) είναι σφάχτες.Κύπρος, Κουρδιστάν, Αρμενία , Πόντος, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη και πόσα άλλα εγκλήματα δεν θα σβηστούν ποτέ.