«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης

«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και Άρης Facebook Twitter
7

Συμπαντικά γεγονότα αναμένονται απόψε και αύριο καθώς θα υπάρξει ολική έκλειψη σελήνης που θα έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του «ματωμένου φεγγαριού», ενώ θα έχουμε και την  πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία αλλά και το πλησίασμα του Άρη στη Γη.

Η εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό και θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. Αναμένονται πάντως άλλες τρεις εκλείψεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015.

Επίσης απόψε είναι πανσέληνος αλλά έρχεται και ο Άρης πολύ κοντά στη Γη, οπότε στις 4 περίπου το απόγευμα ώρα Ελλάδος, θα φθάσει σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Έτσι, απόψε θα είναι τόσο φωτεινός,  όσο ο Σείριος.

Στις 9 το βράδυ απόψε, η σελήνη, λίγο πριν την έκλειψη της, θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του πολύ φωτεινού Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα ποζάρουν για μια ουράνια selfie - εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Μόνο τον Ά:ρη κοντα στη σελήνη θα δούμε από την Ελλάδα όπως μπορούμε να δούμε εδώ:http://www.astro.noa.gr/AlmanacIAASARS/iaa_today_gr.htmΗ εκλειψη ξεκινά στις 4:52 UTC (7:52 ώρα Ελλάδας) αλλά σε εμας θα έχει δύση η Σελήνη από τις 3:12 UTC (6:12 ώρα Ελλάδος) ενώ 6:50 ώρα Ελλάδος ανατέλει ο ήλιος. Η εκλειψη θα ειναι ορατή σχεδόν στην άλλη μερια της γης από την Ελλάδα όπως βλέπουμε εδώ:http://astro.ukho.gov.uk/eclipse/1112014/L2014Apr15.pdf
Αν δεν κάνω λάθος, ο Άρης φαίνεται σαν ένα πολύ φωτεινό αστέρι στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μόλις νυχτώσει και ανεβαίνει όσο προχωράει η νύχτα. Επίσης δεν τρεμοπαίζει το φως του.Enjoy!