Η Ιταλία έχει πλέον παρασυρθεί από το κύμα της οικονομικής κρίσης που περνάει πάνω από την Ευρώπη και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει αυστηρά μέτρα που έχουν δυσαρεστήσει τους Ιταλούς... Αλλά όλα αυτά είναι μία πολύ γνωστή ιστορία στην Ελλάδα.

Όμως ο Luca Sellari, ο πρόεδρος του Filettino, αντιστέκεται. Αντι να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και να συνενωθεί με τις γειτονικές περιοχές (ένα μέτρο αντίστοιχο με τον "Καποδίστρια" της Ελλάδας, προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα του κράτους) και σκοπεύει να μετατρέψει το χωριό των 598 κατοίκων σε ανεξάρτητο κράτος με μονάρχη - ο μονάρχης φυσικά, θα είναι ο ίδιος.

Το χωριό, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Ρώμη, έχει ξεκινήσει να κόβει το δικό του νόμισμα, που λέγεται fiorito, και σύμφωνα με τον Sellari, χρησιμοποιείται ήδη από τους κατοίκους. Μάλιστα το χωριό έχει διαλέξει και οικόσημο, το οποίο εμφανίζεται πάνω σε τισέρτ και σε μπουκάλια αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους Times, ο Sellari σκοπεύει να συναντηθεί με έναν από τους πιο διάσημους δικηγόρους της Ιταλίας προκειμένου να εξακριβώσει αν τα σχέδιά του μπορούν να πραγματοποιηθούν.

 

Από το TimeRead more: http://moneyland.time.com/2011/08/30/italian-town-prints-its-own-currency-to-fight-austerity-measures/#ixzz1WYRTr6bn

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr