To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια

To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια Facebook Twitter
2

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σχεδιάζει μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα. Σκοπεύει να το επιτύχει με τη δημιουργία του "Πράσινου Δικτύου", ενός προγράμματος που προβλέπει την κατασκευή πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, οι οποίοι θα συνδέονται με τους ήδη μεγάλους χώρους πρασίνου.

Το Αμβούργο αποτελείται ήδη σε ποσοστό 40% από χώρους πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις και πλατείες. Με το "Πράσινο Δίκτυο", όπως γράφουν και τα Νέα, οι αρχές προσβλέπουν σε περαιτέρω επέκτασή τους, σε μια προσπάθεια όχι μόνο ενίσχυσης της ασφάλειας και της ευημερίας των κατοίκων, αλλά και ρύθμισης του τοπικού κλίματος. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Ανγκέλικα Φριτς σε λίγα χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες "θα μπορούν να εξερευνούν την πόλη αποκλειστικά με ποδήλατο και με τα πόδια".

Το Αμβούργο δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα. Ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα είναι αυτό της Κοπεγχάγης που προβλέπει τη δημιουργία 26 "υπερ-λεωφόρων για ποδήλατα". Απώτερος στόχος, η πρωτεύουσα της Δανίας να φθάσει έως το 2050 να αντισταθμίζει το σύνολο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγει.

To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια