Μπαγκλαντές: 10 νεκροί από τις συγκρούσεις αστυνομίας-ισλαμιστών

Μπαγκλαντές: 10 νεκροί από τις συγκρούσεις αστυνομίας-ισλαμιστών Facebook Twitter
0

Τους 10 νεκρούς έφθασαν χθες, Σάββατο, τα θύματα από τη βία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο Μπαγκλαντές. Αφορμή για τις συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και αστυνομίας είναι η εκτέλεση ενός ηγετικού στελέχους από ισλαμιστικό κόμμα, ο οποίος κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Σατζαντούρ Ραχμάν δήλωσε ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε θέση αυτοάμυνας και αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών σκοτώνοντας 5 ανθρώπους στην πόλη Νοακάλι, 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολική της Ντάκα. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας οι διαδηλωτές πυροδότησαν αυτοσχέδιες βόμβες, πυροβόλησαν και έβαλαν φωτιά σε ένα ταχυδρομείο καθώς και σε τρία κυβερνητικά γραφεία.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ραμγκάνι Μπαζάρ. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στον βουλευτή Ασαντουζαμάν Νου, που διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου. Ο βουλευτής κατάφερε να ξεφύγει, όμως οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε 50 μοτοσικλέτες, 6 αυτοκίνητα και 3 μικρά λεωφορεία που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM