Τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία διαδηλώνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας οδηγοί φορτηγών, έμποροι και βιοτέχνες κατά της αύξησης της φορολογίας. Τη Δευτέρα μια μικρή μερίδα αστυνομικών, όπως γράφουν τα Νέα, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Πόρτα Σούζα του Τορίνο, αποφάσισαν να βγάλουν τα κράνη τους και να αγκαλιάσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απέναντί τους σε ένδειξη αλληλεγγύης. Η ηγεσία της ιταλικής αστυνομίας, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι η βάρδια των εν λόγω αστυνομικών είχε λήξει και για αυτό έβγαλαν τα κράνη τους. Ωστόσο αυτή η εκδοχή διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το σωματείο των αστυνομικών. 

 

Το συνδικάτων των αστυνομικών της Ιταλίας, το Siulp, τάχθηκε σήμερα ανοιχτά στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων που απεργούν τα τελευταία 24ωρα τονίζοντας ότι "συμμερίζεται πλήρως του λόγους των κινητοποιήσεων". "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο των αστυνομικών.

 

Η αυριανή μέρα, Τετάρτη, είναι πολύ κρίσιμη καθώς η κυβέρνηση Λέτα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Ρώμης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr