Ιταλία: Επτά νεκροί σε πυρκαγιά σε βιομηχανία

Ιταλία: Επτά νεκροί σε πυρκαγιά σε βιομηχανία Facebook Twitter
0

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων κινεζικής ιδιοκτησίας σε μια βιομηχανική ζώνη στην ιταλική πόλη Πράτο.

Η τραγωδία προκάλεσε ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο, καθώς το Πράτο έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Κινέζων μεταναστών στην Ιταλία. Εκεί υπάρχει δίκτυο παράνομων εργοστασίων που ανήκουν σε Κινέζους και κατασκευάζουν φθηνά ρούχα για εξαγωγή αλλά και για διάσημες φίρμες  λιανικής.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, 11 εργάτες κοιμόταν σε χώρο με μικρά διαμερίσματα πάνω από μια αποθήκη.

Παγιδεύτηκαν  κάτω από τα συντρίμμια της οροφής που καταστράφηκε από την πυρκαγιά . Ένας από αυτούς βρέθηκε με το χέρι του έξω από το παράθυρο που το είχε σπάσει σε μια μάταιη προσπάθεια να ξεφύγει. Από τους τρεις τραυματίες , δύο άνδρες είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει εκπλαγεί αφού ο καθένας το γνωρίζει εδώ και χρόνια, στην περιοχή ανάμεσα στη Φλωρεντία και στο Πράτο, εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε συνθήκες σχεδόν δουλείας», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Ρομπέρτο Πιστονίνα, γενικός γραμματέας του τμήματος Φλωρεντίας και Πράτο του συνδικάτου CISL.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ