Εκνευρισμός στο Ισραήλ από τη συμφωνία των “Εξι” με το Ιράν

Εκνευρισμός στο Ισραήλ από τη συμφωνία των “Εξι” με το Ιράν Facebook Twitter
3

 

“Κακή” χαρακτηρίζει το Ισραήλ, με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των “έξι” και του Ιράν για τον περιορισμό των πυρηνικών της Τεχεράνης.Το Ισραήλ γνωστοποιεί ότι «δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία της Γενεύης».


Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι μια κακή συμφωνία που προσφέρει ακριβώς αυτό που ήθελε το Ιράν: την ουσιαστική άρση των κυρώσεων και τη διατήρηση ενός βασικού μέρους του πυρηνικού του προγράμματος. 


»Η συμφωνία επιτρέπει στο Ιράν να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, αφήνει στη θέση τους τις συσκευές φυγοκέντρησης και τού επιτρέπει να παράγει σχάσιμα υλικά για την κατασκευή πυρηνικού όπλου. 

»Επιπλέον, η συμφωνία δεν κατέληξε στην αποψίλωση του πυρηνικού σταθμού στο Αράκ» στο βόρειο Ιράν, στις εγκαταστάσεις του οποίου υπάρχει ένας αντιδραστήρας βαρέος ύδατος. 

«Η οικονομική πίεση την οποία υφίσταται το Ιράν θα μπορούσε να είχε αποφέρει μια πολύ καλύτερη συμφωνία η οποία θα οδηγούσε σε μια εξουδετέρωση των ιρανικών πυρηνικών ικανοτήτων» προστίθεται.



Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως ο υπουργός Οικονομικών που δήλωσε ότι «το Ισραήλ δεν δεσμεύεται από αυτή την κακή, πολύ κακή συμφωνία που έχει υπογραφεί και διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», αλλά και του υπουργού Εξωτερικών που δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο: «Η συμφωνία αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη διπλωματική νίκη του Ιράν, το οποίο απέσπασε την αναγνώριση του αυτοαποκαλούμενου νόμιμου δικαιώματός του στον εμπλουτισμό ουρανίου».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
> »Επιπλέον, η συμφωνία δεν κατέληξε στην αποψίλωση του πυρηνικού σταθμού στο Αράκ» στο βόρειο Ιράν> "The accord did not lead to the dismantling of the Arak plant"Dismantling = αποσυναρμολόγηση, διάλυση. Αποψίλωση γίνεται στη βλάστηση μιας περιοχής.
@ein Steppenwolf 25.11.2013 | 09:39> Dismantling = αποσυναρμολόγηση, διάλυση. Αποψίλωση γίνεται στη βλάστηση μιας περιοχής.Κι όμως, βρίσκω στο Διαδίκτυο εκφράσεις όπως:> Αποψίλωση βιομηχανικών & επαγγελματικών χώρων – εργοστασίων> Η AGR με εμπειρία, εκπαιδευμένο προσωπικό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προσφέρει υπηρεσίες αποψίλωσης βιομηχανικών και επαγγελματικών χώρων, εγγυόμενη τον χρόνο αποπεράτωσης του “έργου” και την ποιότητα των εργασιών διάλυσης και αποκομιδής.> Η αποψίλωση του εργοστασίου «Κατσέλης» στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη μεταφορά προσωπικού (80 άτομα όλων των ειδικοτήτων) στις άλλες δύο εταιρείες του ομίλου, «Αλλατίνη» και «Plaza».> Τα δυσθεώρητα έξοδα για τον ασφαλή τερματισμό λειτουργίας και την αποψίλωση ενός πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας που σπάνια αναλαμβάνει μια ιδιωτική εταιρεία και έτσι τα επωμίζεται το κράτος, δηλαδή ο πολίτης.Πάντως στο λεξικό αυτή η σημασία της λέξης «αποψίλωση» δεν υπάρχει.
Εντάξει το έχουμε καταλάβει ότι το Ισραήλ θέλει να είναι η μόνη δύναμη σε όλο τον Αραβικό κόσμο κι αν δεν το καταφέρει τότε θέλει πόλεμο. Τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.