Σε μία δίκη που χαρακτηρίστηκε ως "μεγάλη νίκη για τους φιλόζωους όλης της χώρας" μία κυρία που φρόντιζε για χρόνια αδέσποτες γάτες κατάφερε να νικήσει την εφορία. Η Jan Van Dusen δικαιώθηκε σε μία δίκη όπου το ζήτημα ήταν αν δικαιούται μείωση φόρου λόγω των εξόδων που έκανε προκειμένου να φροντίσει 70 αδέσποτες γάτες συν 7 που έμεναν μαζί της.

Η 59χρονη πρώην δικηγόρος, η οποία ζει στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, είναι εθελόντρια σε μία φιλοζωική οργάνωση και ως τέτοια είχε υπό την εποπτεία της 70 αδέσποτες γάτες και 7 δικές της.

Στην φορολογική δήλωση που έκανε το 2004 δικαιολόγησε έξοδα 12.000 δολαρίων που σχετιζόταν με την απασχόλησή της με τις γάτες: χρήματα που ξόδεψε για φαγητό, λογαριασμοί κτηνίατρου, σακούλες σκουπιδιών, χαρτοπετσέτες και παρόμοια. Η εφορία δήλωσε ότι τα έξοδα αυτά ήταν προσωπικά κι έτσι δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν από το φορολογητέο ποσό. Το 2009 η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Η Van Dusen δεν μπορούσε να πληρώσει δικηγόρο κι έτσι εκπροσώπησε τον εαυτό της. Ο δικαστής έγραψε μία απόφαση 42 σελίδων στην οποία λέει ότι συμφωνεί στα περισσότερα μαζί της, δικαιολογώντας τα περισσότερα έξοδα επειδή αφορούσαν ποσά σχετικά με μία φιλοζωική οργάνωση.

via

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr