Παγκόσμια Τράπεζα: Στα όριά της η ρωσική οικονομία

Παγκόσμια Τράπεζα: Στα όριά της η ρωσική οικονομία Facebook Twitter
0

Η Ρωσική οικονομία βρίσκεται στα όρια της, εκτιμά σε έκθεση της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές, η οικονομία της χώρας σύντομα θα βρεθεί σε αδιέξοδο.

  

Είναι το τρίτο χτύπημα για την Ρωσική οικονομία, αφού πριν λίγες ημέρες η κεντρική τράπεζα της χώρας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έριξαν τα βέλη τους. Οι δυο οργανισμοί διαπιστώνουν ατολμία, μείωση εξαγωγών και υψηλά ελλείμματα.

«Δυστυχώς, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ρωσική οικονομία δεν μπορεί να συμβούν μέσα σε μια νύχτα. Απαιτείται αλλαγή συμπεριφοράς και αντιλήψεων και κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο» δήλωσε η Ξένια Γιουντάγιεβα, υποδιευθύντρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Το 2012 η Ρωσική οικονομία πέτυχε ανάπτυξη 3.5%, όμως η παγκόσμια τράπεζα εκτιμά πως για το 2013 δεν θα ξεπεράσει το 1,8, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν για 2,3%. Για το 2014 η ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 3.1%

«Το πραγματικό ερώτημα για τους επενδυτές είναι: Πώς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ρωσική αγορά, χωρίς όμως να ρισκάρουν τα χρήματα τους. Διότι μια πολιτική απόφαση μπορεί να αλλάξει ριζικά του κανόνες του παιχνιδιού, ακόμη και ένα αφαιρέσει περιουσιακά στοιχεία από έναν επιχειρηματία» δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, Τζο Ραντλ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM