Σε ποσοστό - ρεκόρ το χρέος της Γαλλίας το 2014

Σε ποσοστό - ρεκόρ το χρέος της Γαλλίας το 2014 Facebook Twitter
1

Στο 95,1% του ΑΕΠ, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ, προβλέπεται να ανέλθει το χρέος της Γαλλίας το 2014, όπως αναφέρει προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Το ποσοστό αυτό, ξεπερνά κατά πολύ κάθε προηγούμενη εκτίμηση, καθώς και το  93,4% που ήταν το 2013.

Από την άλλη πλευρά, το δημοσιονομικό έλλειμμα, προβλέπεται πως το 2014 θα υποχωρήσει στο 3,6%.

Η γαλλική κυβέρνηση κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου προσπάθειες για την εξοικονόμηση 15 δισ. ευρώ» στις δημόσιες δαπάνες με στόχο να συνεχιστεί η μείωση του ελλείμματος χωρίς αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα, υπάρχει πρόβλεψη κατάργησης 13.123 θέσεων εργασίας στα υπουργεία που κρίνονται «όχι άμεσης προτεραιότητας», προκειμένου να δημιουργηθούν περίπου 11.000 θέσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης και της αστυνομίας.

Οπως εκτίμησαν μάλιστα οι υπουργοί Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και Προϋπολογισμού Μπερνάρ Καζνέβ, οι κρατικές δαπάνες - πλην των δανειακών βαρών και των συντάξεων - θα μειωθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά από το 1958.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια