Stern: Ενδεχόμενο επανάληψης των γερμανικών εκλογών

Stern: Ενδεχόμενο επανάληψης των γερμανικών εκλογών Facebook Twitter
0

Αρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Stern αναφέρει πως υπάρχει ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών στην Γερμανία, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις  διαπραγματεύσεις που γίνονται για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

«Ισως κανείς να μην θέλει να συνεργαστεί μαζί μας», είπε η Μέρκελ το βράδυ των εκλογών και το περιοδικό ορμώμενο από τα λόγια της «χτίζει» το άρθρο του, επικαλούμενο και τις τοποθετήσεις του Χορστ Ζεεχόφερ, προέδρου των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρωθυπουργού της Βαυαρίας, που απέκλεισε συνεργασία με τους Πράσινους.

Ο Ζεεχόφερ κατηγόρησε το Κόμμα για πατερναλισμό και ανεπίσημα, αναφέρθηκε στην εμπλοκή στελεχών του σε σκάνδαλο σχετικά με προσπάθεια που είχε γίνει πριν από 3 δεκαετίες για την αποποινικοποίηση της παιδεραστίας.

Σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο πρέπει να συγκληθεί το αργότερο 30 ημέρες μετά τις εκλογές. Τότε, θα γίνει και η εκλογή του νέου καγκελάριου, αφού στο μεταξύ έχει επιτευχθεί η συναίνεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μέχρι τότε, η προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της. Αν οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος έχει την εξουσία να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση υπηρεσιακή ώσπου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις ή να αποφασιστεί ότι θα γίνουν νέες εκλογές.

Να σημειωθεί πως δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, χρονικός περιορισμός για τις διαπραγματεύσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM