Ομπάμα: Ψήφισμα για να τηρήσει η Συρία τις δεσμεύσεις της

Ομπάμα: Ψήφισμα για να τηρήσει η Συρία τις δεσμεύσεις της Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ψήφισμα που θα αναγκάζει το καθεστώς της Συρίας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του όσον αφορά τα χημικά όπλα.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή», επανέλαβε ο Ομπάμα που έσπευσε να προσθέσει πως αποτελεί προσβολή της κοινής λογικής να θεωρείται ότι την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου δεν την πραγματοποίησε το καθεστώς Άσαντ.

Συγκρατημένο άνοιγμα προς την Τεχεράνη

 

Από την άλλη πλευρά, ο Ομπάμα έκανε συγκρατημένο άνοιγμα προς την Τεχεράνη, κα στην διεθνή στάση που κρατά η κυβέρνηση του νέου προέδρου του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως επιθυμεί μέσω της διπλωματικής οδού να λυθεί το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και κάλεσε τη χώρα  να αποδείξει τον αμιγώς ειρηνικό χαρακτήρα του.

Ακόμα τόνισε πως η Τεχεράνη θα πρέπει να συμμορφωθεί με την Συνθήκη για την Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, προκειμένου, όπως είπε, να βγει από τη διπλωματική της απομόνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ