Απεργία πείνας και απομόνωση για μέλος των Pussy Riot

Απεργία πείνας και απομόνωση για μέλος των Pussy Riot Facebook Twitter
1

Στην απομόνωση οδήγησαν οι ρωσικές αρχές τη  Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος των Pussy Riot που μαζί με ένα δεύτερο μέλος του γκρουπ, εκτίουν ποινή φυλάκισης δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους κατά του Πούτιν, στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Εκπρόσωπος των φυλακών είπε ότι η 23χρονη  «τοποθετήθηκε σε ένα αποκαλούμενο ασφαλές μέρος εντός της αποικίας. Δεν πρόκειται για κελί της απομόνωσης», όμως τη Δευτέρα η μουσικός είχε ανακοινώσει ότι θα άρχιζε απεργία πείνας, αν δεν βελτιωνόταν οι συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή.

Η Τολοκονίκοβα είχε μάλιστα καταγγείλει ότι δέχεται απειλές από κάποιες συγκατηγορούμενές της και ότι οι κρατούμενες στην ποινική αποικία, σοβιετικό "κατάλοιπο", όπου την έχουν «εξορίσει» στη Μορδοβία αντιμετωπίζονται σαν «σκλάβες», εργαζόμενες 17 ώρες την ημέρα για να ράβουν αστυνομικές στολές. Μίλησε ακόμη για τις τιμωρίες στις οποίες υπόκεινται, αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους εξοντωτικούς ρυθμούς, όπως απαγόρευση να πάνε στην τουαλέτα, στέρηση φαγητού, ή να μένουν έξω στο κρύο.

 

Απεργία πείνας και απομόνωση για μέλος των Pussy Riot Facebook Twitter

Από την πλευρά της η διοίκηση των φυλακών απάντησε ότι οι κρατούμενες εργάζονται 8 ώρες ημερησίως. Την απομόνωση της 23χρονης επιβεβαίωσε και η δικηγόρος της λέγοντας ότι η πελάτισσα της δεν της είπε τίποτα περί τιμωρίας και πως πρόκειται για «ασφαλές μέρος».

Τον περασμένο Ιούλιο ρωσικό δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση της Τολοκονίκοβα να αποφυλακιστεί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την απομόνωση της 23χρονης επιβεβαίωσε και η δικηγόρος της λέγοντας ότι η πελάτισσα της δεν της είπε τίποτα περί τιμωρίας και πως πρόκειται για «ασφαλές μέρος». Πηγή: www.lifo.grΤί θέλει να πει ο μεταφραστής;